Zin in een makkelijk, alternatief ontbijtje? Maak dan deze mugcake met kwark, bosbes, banaan en havermout. In een mum van tijd klaar en bovendien lekker gezond!

Je hoeft deze mugcake met kwark natuurlijk niet alleen als ontbijtje te maken, dit is ook heerlijk als tussendoortje ‘s voor middags of zelfs als dessert.

Fruit bij het ontbijt

Ik heb in deze mugcake banaan, bosbes en een beetje passievrucht verwerkt. Fruit is heerlijk bij het ontbijt! Je kunt hierin naar eigen wens variëren met wat fruit dat je lekker vindt of toevallig nog hebt liggen. Probeer ook eens het recept voor deze vanille mugcake met blauwe bessen als ontbijt.

Weekend ontbijt: Mugcake met kwark

In het weekend vind ik het altijd heerlijk om wat uitgebreider te ontbijten en nieuwe gerechten uit te proberen. En zo kwam ik terecht bij deze mugcake met kwark! Een mugcake is echt supermakkelijk om te maken in, zoals de naam al zegt, een doodgewone mok.

Bovendien blijft je keuken lekker schoon, want naast de mok en wat bestek heb je dus gewoon niks nodig. Je hebt trouwens wel een magnetron nodig om dit gerecht te bereiden, dus hou hier rekening mee.


Print

Recept: Mugcake met kwark en bosbes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met deze mugcake met kwark en bosbes voor het ontbijt. Je maakt deze razendsnel in de magnetron en kunt nog lekker variëren met fruit!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 5 minuten.
  • Yield: 1 mok 1x
  • Category: Ontbijt gerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • halve banaan,
  • 1 ei,
  • 1 el. volle kwark,
  • 2 el. zelfrijzend bakmeel,
  • 1 el. havermout,
  • 1 passievrucht,
  • 2 el. blauwe bes (vers of diepvries),
  • Evt. nog extra toppings naar wens.

Extra:

  • ruime mok,
  • magnetron.

Instructions

  1. Schil de banaan en prak met een vork in de mok. Kluts het ei erdoorheen en roer vervolgens ook de kwark, zelfrijzend bakmeel en havermout er door. Als laatste roer je de besjes, passievrucht en eventueel extra toppings erdoorheen.
  2. Plaats de mok voor een minuut in de magnetron op de hoogste stand. Hou de garing in de tussentijd even goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de cake rijst in de mok, maar natuurlijk niet overstroomt. Als het goed is rijst de cake net boven de rand uit na de minuut en vervolgens zakt hij meteen in.
  3. Laat de mugcake met kwark even afkoelen. Lepel de cake uit de mok of keer hem om in een kommetje. Serveer evt. met wat extra fruit er overheen verdeeld.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago