Print

Recept: Mugcake met kwark en bosbes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met deze mugcake met kwark en bosbes voor het ontbijt. Je maakt deze razendsnel in de magnetron en kunt nog lekker variëren met fruit!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 5 minuten.
  • Yield: 1 mok 1x
  • Category: Ontbijt gerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • halve banaan,
  • 1 ei,
  • 1 el. volle kwark,
  • 2 el. zelfrijzend bakmeel,
  • 1 el. havermout,
  • 1 passievrucht,
  • 2 el. blauwe bes (vers of diepvries),
  • Evt. nog extra toppings naar wens.

Extra:

  • ruime mok,
  • magnetron.

Instructions

  1. Schil de banaan en prak met een vork in de mok. Kluts het ei erdoorheen en roer vervolgens ook de kwark, zelfrijzend bakmeel en havermout er door. Als laatste roer je de besjes, passievrucht en eventueel extra toppings erdoorheen. 
  2. Plaats de mok voor een minuut in de magnetron op de hoogste stand. Hou de garing in de tussentijd even goed in de gaten. Het is de bedoeling dat de cake rijst in de mok, maar natuurlijk niet overstroomt. Als het goed is rijst de cake net boven de rand uit na de minuut en vervolgens zakt hij meteen in.
  3. Laat de mugcake met kwark even afkoelen. Lepel de cake uit de mok of keer hem om in een kommetje. Serveer evt. met wat extra fruit er overheen verdeeld.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda