Het is alweer bijna weekend! En dan houden we van lekker bakken in de keuken. Ik maakte deze semi-gezonde monchou muffins met kwark en granaatappelpitjes. Leuk om te serveren als je gasten hebt, of als tussendoortje voor jezelf! Laatst vond ik overigens deze gekleurde cupcake vormpjes en wat ziet dat er in zijn geheel vrolijk uit zo toch?! Dat gaat een lekker weekend worden zo.
Vaak is een cheesecake of monchoutaart zo enorm machtig, maar deze monchou muffins zijn lekker zacht en fris van smaak. Dat komt doordat er kwark en banaan in zijn verwerkt en geen suiker wordt toegevoegd. Ook de granaatappelpitjes voor de garnering zijn lekker fris. Natuurlijk kun je ook ander fruit gebruiken voor de garnering zoals blauwe of rode bessen, plakjes perzik of kleine stukjes ananas.
En je kunt met dit recept zelfs een kleine partij monchou muffins maken. Handig als je misschien nog net een (half) pakje overhebt, van een eerder monchou recept. Houdt er alleen rekening mee dat de monchou muffins minstens een uur moeten afkoelen nadat ze gebakken zijn. Je kunt ze dus niet meteen serveren! Kennen jullie overigens al het recept van deze gezondere monchoutaart of deze muffins met yoghurt, sinaasappel en pure chocola? Ook ideaal voor in het weekend!
Het is alweer bijna weekend! En dan houden we van lekker bakken in de keuken. Ik maakte deze semi-gezonde monchou muffins met kwark en granaatappelpitjes. Leuk om te serveren als je gasten hebt, of als tussendoortje voor jezelf! Laatst vond ik overigens deze gekleurde cupcake vormpjes en wat ziet dat er in zijn geheel vrolijk uit zo toch?! Dat gaat een lekker weekend worden zo.
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Voor de garnering:
Benodigdheden:
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
Bewaartip: Je kunt deze monchou muffins nog prima 1-2 dagen bewaren in een zak of trommel. Voeg de garnering dan pas toe zodra je de muffins (weer) serveert.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…