Mijn foodie vriendinnetje Chantal tipte al eens dat je bij GYS heel goed vegetarisch kunt lunchen. Hoog tijd om ook zelf een polshoogte te gaan nemen bij Biologisch Restaurant GYS in Utrecht.

Tijdens de zwangerschap heb ik namelijk een stuk minder trek in vlees en bestel met regelmaat een vegetarische maaltijd in een restaurant. En ik moet eerlijk zeggen dat het aanbod in vegetarische gerechten gelukkig is toegenomen de afgelopen jaren.

Waar vroegah in een gerecht het stukje vis, vlees of gevogelte simpelweg werd vervangen door een (gebakken) kaasplak, mag je anno 2017 gelukkig meer culinaire hoogstandjes verwachten van de restaurants. Sommigen spelen hier heel goed op in, anderen weer wat minder, maar bij GYS hebben ze heel goed door hoe ze de flexitariërs van vandaag de dag uitstekend kunnen bedienen.

Vegan, Vegetarisch en glutenvrij eten bij GYS

Dit restaurant is dan inmiddels ook een geliefde trekpleister voor diegenen die vegan, vegetarisch of zelfs glutenvrij eten. Dit staat overigens duidelijk aangegeven op de bescheiden menukaarten. Elk seizoen kun je sowieso een nieuwe kaart met nieuwe gerechten verwachten. En het aanbod in de twee zaken in Utrecht en de zaak in Rotterdam verschilt ook nog eens onderling van elkaar. En die afwisseling kan ik dan ook weer op prijs stellen.

Wat de verschillende vestigingen wel met elkaar gemeen hebben is het typerende houten interieur, de schoolstoelen, verse bloemen en dezelfde lik donkergroene verf, die ik overigens een hele mooie kleur vindt. (Doet denken aan groente.) Ja hier kan de vegetariër in mij gerust zijn hart ophalen en heerlijk eten. En no worries, voor een stukje vlees of burger kun je hier ook nog steeds terecht hoor.

Dit eet je o.a. bij GYS Amsterdamsestraatweg:

Kleine noot: De hieronder genoemde gerechten stonden nog op de Winter Kaart van GYS Amsterdamsestraatweg afgelopen maand. Maar ik begreep dat er sinds vorige week een nieuwe Lente Kaart is, met ook weer andere gerechten.  

Voorgerechten

Terwijl manlief voor een salade met pulled pork en verschillende gesauteerde groente ging,

Genoot ik van een broodje met caponata:  Gestoofde aubergines met o.a. kappertjes, tomaten, sla en pecorino.

Hoofdgerechten

Geheel passend wij de wintermaanden kon meneer natuurlijk niets anders kiezen als een wildstoof (de meatlover!), met mixed salad en aardappelgratin.

Ik ging echter voor een vegetarische keuze en bestelde een couscousburger met feta en een mixed salad met gepickelde groenten. Laten we uiteraard de heerlijke frieten en vegan mayonaise (van avocado) niet vergeten.

Nagerechten

Tijdens het diner kwam de ene na de andere bezorger van oa. Foodora binnen gewandeld, om heerlijke GYS maaltijden to-go mee te nemen. Dat bracht mij op het idee om ons toetje ook to-go mee te nemen naar huis.

Wij zaten namelijk al best wel vol van ons voor- en hoofdgerecht en konden zo later op de avond nog lekker genieten van een kopje thee met brownies en kokostaart op de bank thuis. Alle nagerechten zijn bij GYS overigens 100% vegan! En lekker!

 

 

  • Menukaart waarbij vegetarische en vegan gerechten de boventoon voeren. Zo zijn de mayonaise en toetjes altijd Vegan.
  • Het feit dat er ook standaard glutenvrije gerechten op de kaart staan is ook een plus.
  • Gunstige prijs/kwaliteit.
  • Hele vriendelijke bediening. Zelfs de toetjes-to-go meenemen waren geen probleem.
  • Inmiddels 2 vestigingen in Utrecht en 1 in Rotterdam. (Hopelijk trekken jullie ook naar meer steden?)

  • Helaas betaald parkeren aan zowel de Amsterdamsestraatweg (behalve op zondag) en aan de Voorstraat :-). Kom liever met het OV, of laat thuisbezorgen met bijvoorbeeld Foodora en Deliveroo (==> Gebruik kortingscode BKITCHEN bij je eerste bestelling in Mei 2017)

Review:    Prijs: €     Eten: 7.5    Service: 7.5   Decor: 7.0    Totaal:  7.3

Biologisch Restaurant GYS
Amsterdamsestraatweg 113, Utrecht
(of Voorstraat 77, Utrecht)
Tel: 030 – 633 8457
www.gysutrecht.nl

Voor deze review was ik uitgenodigd door Biologisch Restaurant GYS, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago