Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.
Minestra is Italiaanse woord voor soep en Minestrone is hier een vergroting van. Dat komt omdat de soep namelijk veel ingrediënten kan bevatten. Veelal favoriete verse seizoensgroente en traditioneel geserveerd met pasta voor extra vulling. Het is een lekkere, dikke soep die in elk jaargetijde en regio in Italië weer anders smaakt. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan en vaak worden er gewoon kliekjes gebruikt om Minestronesoep te maken. Deze minestronesoep is vegetarisch, maar staat garant voor een portie comfort food tijdens een koude en regenachtige dag. Check hier zowieso nog meer winterse soep recepten.
Voor deze heerlijke herfstsoep gebruik ik een basis van kant-en-klare gewassen en gesneden roerbakgroente uit de supermarkt. Deze zag ik onlangs liggen bij de grote blauwe gigant en bevatte dus de Cavolo Nero (donkergroene kool), plakjes kastanje champignons, broccoliroosjes en bosui. Ideaal, want dat scheelt een hoop hak-, en snijwerk. Mocht je deze zak niet kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf Cavolo nero, champignons etc. kopen en fijnsnijden, tot je circa 800 gram gesneden soepgroente hebt.
Als ultieme smaakmaker, roer je op het einde nog een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) door de Minestronesoep met groene kool. De truffelsmaak komt deze herfstachtige soep goed tegemoet en brengt het gerecht nog meer in balans. Het is een soep met een uitgesproken smaak, maar wel eentje die je zeker omarmd met dit koude weer.
Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments
Echt comfort food! Heerlijk!
Jazeker! Bedankt Demi