Print

Recept: Mimosa Cocktail

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Een ‘mimosa’ is een cocktail van champagne en vruchtensap en dan met name jus d’orang. Van origine behoort deze cocktail tot de elite dus hoor je mimosa’s natuurlijk met champagne te maken. Maar je kunt uiteraard ook de goedkopere cava, prosecco of een alcoholvrije bubbel gebruiken om mimosa’s te maken. Je kunt het sinaasappelsap natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld vers geperst grapefruit sap, mango sap, of ananas sap dus varieer heerlijk met het maken van mimosa’s.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 minuten
  • Total Time: 2 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 60 ml champagne
  • 1 tl cointreau

 

Extra:

  • champagne flute glas
  • schijfje sinaasappel, ter decoratie

Instructions

  1. Schenk het sinaasappelsap in een lange champagne flute. Schenk hier rustig en voorzichtig de champagne bovenop. Je wilt immers niet dat het glas overstroomt. Roer heel zachtjes en kort door elkaar.
  2. Lepel nu een de cointreau (sinaasappel likeur) bovenop de cocktail. Je kunt eventueel ook Licor 43 gebruiken. Voor een alcoholvrije variant vervang je de likeur door een theelepel suikersiroop of grenadine siroop.
  3. Snijd 1 -2 ‘kwartjes’ uit een schijfje sinaasappel en maak een inkeping in het vruchtvlees. Schuif het partje nu over de rand van het glas te decoratie en serveer direct!

Proost! Groetjes, Betty

Notes

Afmeten doe je zo!

  • Check vantevoren of je barmaatje 15 – 20 – 30 – 40 ml kan afmeten. Zo weet je precies wat je afmeet met de kleine of grote kant. 
  • Wist je dat een eetlepel 15 ml kan dragen? 60 ml is dus totaal 4 eetlepels.