Liever geen stress in de keuken tijdens de feestdagen? Met dit hoofdgerecht gaat dat lukken! Deze kip met parmaham en gevuld met brie, draai je in een handomdraai in elkaar! Een goede voorbereiding is het halve werk zeg maar! Dit recept voor kip met parmaham en brie is goed voor te bereiden en hoef je daarna alleen nog maar in de oven te schuiven.
Ik kan me nog heel goed de uitgebreide diners voor vrienden of familie herinneren, toen ik net op mezelf woonde. Uren voorbereiding in de keuken haalden niks uit: ik stond op het moment suprême zwaar gestrest en zwetend in de keuken, terwijl ik de gezelligheid aan de eettafel miste. Niet heel leuk dus. Ik heb toen voorgenomen dat dát niet meer ging gebeuren:-). Uitsloven voor kerst is prima, maar dan ga ik een gerecht op tafel zetten, die je gewoonweg in de oven kunt schuiven en geen omkijken meer naar hebt.
Voor de feestdagen bedacht ik dan ook een compleet hoofdgerecht, dat samen met de bijgerechten (tegelijkertijd dus) in de oven geplaatst kan worden. Je kunt de schaal met kip met parmaham én de bijgerechten al van te voren maken, afgedekt in de koelkast bewaren. Tijdens het kerstdiner hoef je deze dan alleen nog in de oven te schuiven. Dan heb je er geen omkijken naar en kun jij lekker aanschuiven bij je visite! Alles-in-een en wel zo makkelijk!
PrintLiever geen stress in de keuken tijdens de feestdagen? Met dit hoofdgerecht gaat dat lukken! Deze kip met parmaham en gevuld met brie, draai je in een handomdraai in elkaar! Een goede voorbereiding is het halve werk zeg maar! Dit recept voor kip met parmaham en brie is goed voor te bereiden en hoef je daarna alleen nog maar in de oven te schuiven.
Eet smakelijk en… heerlijke kerstdagen en een fantastisch 2018 gewenst!!!
Liefs, Nanda
PS. Neem hier een kijkje voor meer Kerst recepten inspiratie!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
De kip met parmaham was lekker, maar door de kruiden op de kip en door smaak van de ham, proefde ik weinig meer van de brie. De uienringen moeten in de oven goed onder de kip liggen, anders verbranden ze.
Ik moest speciaal pistachenoten kopen en achteraf had dit ook best pijnboompitjes kunnen gebruiken. Het gerecht is snel klaar en ziet er smakelijk uit.
wat is de voedingswaarde?
vindt het nergens terug.
gezien er krielaardappeltjes worden bij geserveerd zaal het allicht toch hoog in KH gaan?
grt
Hi Erik,
dit recept staat inderdaad in het lijstje met Keto Lunch & Diner recepten vermeld, echter staat hier wel bij ' zonder de aardappels '. Die zijn inderdaad hoog in koolhydraten, evenals de vijgen, dus zou ik achterwege laten. De rest van recept is puur proteine en rijk aan vetten, maar dus laag in KH.
De voedingswaarde is echter volledig afhankelijk van het gewicht aan kipfilet en plakjes ham. Beste is om dit zelf af te wegen en uit te rekenen met een fitness app oid.
Groetjes, Betty