Vroeger… kwam ik nog wel eens bij het grote Douwe Egberts cafe aan de Neude in de binnenstad. Niet zozeer om mijn koffiepunten in te wisselen voor servies, maar het was ook een gezellig koffiehuis voor jong en oud. En daar stond altijd een lekkere najaarskoffie met hazelnoot genaamd Heavenly Hazel koffie op het menu. Een soort latte met hazelnoot siroop en slagroom, perfect om te drinken op herfstachtige dagen!

De Heavenly Hazel Koffie van Douwe Egberts

Onder de rook van Utrecht-West is dikwijls een vleugje versgemalen koffie te bespeuren. In de wijk Oog in Al staat sinds 1929 de fabriek van Douwe Egberts. De omwonenden en passerende auto’s op de snelweg worden dagelijks getrakteerd op ‘verse koffie’ geur en het merk is dan ook niet meer weg te denken uit mijn stadsjie. Mijn favoriete koffie recept is dus deze Heavely Hazel koffie. Dit is een koffie aangevuld met hete melk, een scheutje hazelnoot siroop en een flinke toef slagroom met nougatine on top. Het was voor mij herfst in een koffieglas en altijd op en top genieten. Inmiddels is het grote D.E. cafe in de binnenstad verdwenen, maar gelukkig hebben we dit recept voor hazelnoot koffie nog om thuis na te maken.

Ook leuk: Wil je meer lezen over DE koffie cultuur in Italie? Wat maakt een espresso of lungo? Wat is het verschil tussen en latte en een cappuccino? Lees hier alles over koffie drinken op zijn Italiaans!

Nog meer fijne recepten met koffie

Ik hoor graag als jij ook lekker gaat genieten van deze Heavenly Hazel koffie! Tag mij gerust in je creaties op social media want dat vind ik altijd leuk. Maar daarnaast heb ik natuurlijk nog meer fijne recepten met koffie voor je op deze website staan. Zo staat deze pumpkin spice latte elk jaar in September weer op het menu bij de Starbucks. Maken we in weekend en warme zomerdagen een frisse koffie-tonic cocktail klaar. En maakt je ook een fantastisch koffie-havermout ontbijt mee klaar! Wist je dat koffie het overigens ook heel goed doet in zoete bakrecepten? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze cappuccino pavlova klaar tijdens de feestdagen. Maar gewoon voor bij je kopje koffie zijn deze hazelnoot koeken met koffie en chocolade ook een aanrader hoor!


Print

Recept: Heavenly Hazel Koffie (van Douwe Egberts)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 kop 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1.5 el Hazelnoot siroop (bijv. Monin)
  • 1 sterke kop koffie (6080 ml)
  • 150 ml hete melk

Toppings:

  • Flinke toef slagroom
  • nougatine
  • snufje kaneel
  • grof gehakte (geroosterde) hazelnoten

Instructions

  1. Giet de siroop in een latte macchiato glas. Schenk hier de koffie op en roer even door.
  2. Vervolgens giet je hier de hete melk overheen. Mocht je, net als ik, een koffie apparaat hebben met melkopschuimfunctie kun je die ook gebruiken. Probeer alleen zo min mogelijk schuim te maken (geen cappucino).
  3. Maak de Heavenly hazel koffie af door er nog een flinke toef slagroom bovenop te spuiten Bestrooi daarna met nougatine.
  4. Zelf vind ik het ook nog lekker om een beetje kaneel er overheen te strooien en eventueel wat grof gehakte geroosterde hazelnoten. Serveer direct

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze koffie met hazelnoot siroop, ook wel de ‘Heavenly Hazel’ Koffie wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hey Betty, wat een leuk recept, ziet er inderdaad "heavenly" uit, of hij ook echt zo smaakt moet ik eerdaags maar uittesten. Lijkt mij ook erg lekker met lavazza koffiebonen. Groetjes, Anne.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago