Start je dag met een lach en een lekkere kom havermoutpap met pindakaas! Deze ontbijtbowl zit boordevol vezels en lekkere smaakmakers zoals pindakaas en chocolade, waardoor je heel de wereld aankunt. En daarnaast is het ook gewoonweg heel lekker en vullend ontbijten.

Zelf havermoutpap met pindakaas maken

Havermoutpap is een voedzaam en vullend ontbijt, om eigenlijk elke dag wel mee te beginnen. Deze havermout met pindakaas maken kost je slechts 5-10 minuten, maar afgetopt met banaan, chocolade, noten en chiazaad, krijg je een heerlijke energie boost waarmee je prima je ochtend zult doorkomen!  Nu vind ik de combinatie van pindakaas, chocolade en banaan erg lekker, maar varieer gerust in toppings, en maak deze havermoutpap met pindakaas precies zoals jij hem lekker vind!

Nog meer havermoutpap recepten

Kun jij ook geen genoegen krijgen van havermoutpap met pindakaas? Dan heb ik nog meer gezonde(re) havermoutpap recepten in petto voor jullie. Maak dan bijvoorbeeld ook eens deze appeltaart havermoutpap met appel en kaneel. Of ga voor de zoet zure roze rabarberstengel en maak deze havermoutpap met rabarber en aardbeien. Liefhebbers van koffie kunnen hun hart ophalen aan deze havermout cappuccino! Dat is lekker genieten!


Print

Recept: Havermoutpap met pindakaas en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 5 eetlepels havermout,
  • 125 ml (amandel) melk,
  • 125 ml water,
  • 1 eetlepel (RAW) cacao poeder,
  • 2 eetlepel pindakaas,
  • 1 kleine banaan,
  • 2 blokjes pure chocolade,
  • 1 eetlepel chiazaadjes,
  • 1 eetlepel bruine amandelen,
  • optioneel: 1 theelepel (kokosbloesem) suiker.

Instructions

  1. Voor de havermoutpap meng je het havermout met de melk en water in een kleine pan. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten koken. Hoe fijner je havermout van structuur, hoe sneller de pap gaar is.  Zorg dat je regelmatig blijft roeren om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen.
  2. Pel de banaan en snijd deze in plakken. Hak de chocolade grof.
  3. Draai het vuur uit, voeg de (RAW) cacao poeder en 1 eetlepel pindakaas toe aan de havermout en roer goed door elkaar.  Giet de havermoutpap met pindakaas in een kommetje, breng eventueel nog extra op smaak met de kokosbloesemsuiker.  Verdeel de plakjes banaan eroverheen, bestrooi met de gehakte chocolade, chiazaad en amandelen. Lepel er tot slot de laatste eetlepel pindakaas overheen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago