Taart Recepten

Hartjes cake voor Valentijn (video)

Wil je jou geliefde verrassen met een feestelijk taartje tijdens Valentijnsdag? Maak dan deze hartjes cake met frambozen en witte chocolade. Hier ga je zeker weten punten mee scoren tijdens bijvoorbeeld Valentijnsdag of jubileum!

Het is een klein en super schattig taartje voor twee geworden. En hij is werkelijk zo eenvoudig om zelf te maken. De binnenkant is namelijk een roze gekleurd cakeje en de buitenkant top je af met witte chocoladecreme en verse frambozen. Er is geen betere manier om te zeggen: Ik hou van jou!

Zelf een roze hartjes cake maken voor Valentijnsdag

Als basis voor deze hartjes cake heb ik een standaard recept voor cakebeslag gebruikt. Je hebt niet meer of minder nodig als de standaard cake ingrediënten: bloem, boter, eieren en suiker. Dit beslag heb ik vervolgens roze gekleurd met een paar druppeltjes rode voeding-kleurvloeistof. Mijn hartjes cake is vervolgens geglazuurd met een goddelijke witte chocolade-roomkaas glazuur en vervolgens strooi je er nog wat knalrode frambozen overheen.

Valentijns Tip:  serveer er bijvoorbeeld een koel glaasje zoete dessertwijn bij en geef er twee vorkjes bij. Liefde is immers samen je taartje delen. Check hier in ieder geval nog veel meer overheerlijke recepten voor Valentijnsdag!

Kookvideo: Hartjes Cake voor Valentijnsdag

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Hartjes cake voor Valentijnsdag

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze roze hartjes cake voor Valentijnsdag wordt afgetopt met witte chocoladeroom en frambozen! Het is een twee persoons recepten om te delen natuurlijk.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten.
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Valentijnsdag

Ingredients

Scale
  • 50 gram boter,
  • 50 gram fijne kristalsuiker,
  • 50 gram bloem,
  • 1/2 theelepel bakpoeder,
  • 1 ei,
  • 15 druppels eetbare rode kleurstof (o.a. te koop bij kookwinkels).

Voor de topping:

  • 60 gram witte chocolade
  • 60 gram roomkaas,
  • 30 gram boter,
  • handje verse frambozen.

Extra:

  • oven
  • keukenmixer,
  • Hartje-springvorm van 11-14 cm doorsnede.

Instructions

Voor je begint: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Beboter de binnenkant van de springvorm, en ‘stof’ af met een beetje bloem.
  2. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 5-minuten. Voeg daarna het ei en de kleurstof toe en blijf kloppen. Meng vervolgens het bakpoeder met de bloem en spatel dit door het botermengsel.
  3. Vul de springvorm met het beslag en bak de hartjes cake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal goed afkoelen op een rooster. Tip: Keer de cake ondersteboven zodat de onderkant een mooie vlakke bovenkant vormt. Dit maakt het afsmeren straks makkelijker en strakker.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie en laat een beetje afkoelen. Klop in een kom de roomkaas en de boter zacht en giet hier langzaam de gesmolten chocolade doorheen.
  5. Snijd het hartjes cake overlangs door en breng een laagje van het chocolade mengsel op beide snijvlakken aan. Druk aan een kant en paar frambozen er in en dek af met de andere helft van de cake. Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de resterende chocoladecrème en garneer met nog meer frambozen on top! Bewaar in de koelkast tot het moment supreme en om een beetje op te stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Fijne Valentijnsdag!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartjes cake voor Valentijnsdag wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Dat kan zeker. De boter is puur voor de stevigheid van de frosting, dus hij zal een beetje zacht worden. Snel opeten dus ?

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago