Ziet deze hartige tarte tatin met tomaat, sjalotjes en geitenkaas-avocado-crème er niet uit als een plaatje? Dit gerecht is makkelijker te bereiden dat het lijkt. Binnen no-time kun je dit op tafel toveren, leuk voor als je gasten hebt! Of gewoon om jezelf te verwennen natuurlijk 😉
Een tarte tatin kun je zowel zoet als hartig bereiden, bijvoorbeeld met fruit (zoals appels of abrikozen) of groenten zoals deze variant. Tarte tatin betekent eigenlijk ‘taart op z’n kop’. In de bakvorm begin je dan ook met de topping en eindig je met de bodem. Dit natuurlijk in tegenstelling tot een klassieke hartige taart waarbij je start met de bodem en vervolgens de vulling toevoegt in de vorm.
Ben je (net als ik) dol op hartige tarte tatin of andere hartige taarten? Eerder deelden we op Betty’s Kitchen ook deze Hartige taart met groene groenten en Tarte Tatin met rabarber en rode biet. Het uitproberen waard!
PrintVoor de geitenkaas-avocado-crème:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…