Ziet deze hartige tarte tatin met tomaat, sjalotjes en geitenkaas-avocado-crème er niet uit als een plaatje? Dit gerecht is makkelijker te bereiden dat het lijkt. Binnen no-time kun je dit op tafel toveren, leuk voor als je gasten hebt! Of gewoon om jezelf te verwennen natuurlijk 😉
Een tarte tatin kun je zowel zoet als hartig bereiden, bijvoorbeeld met fruit (zoals appels of abrikozen) of groenten zoals deze variant. Tarte tatin betekent eigenlijk ‘taart op z’n kop’. In de bakvorm begin je dan ook met de topping en eindig je met de bodem. Dit natuurlijk in tegenstelling tot een klassieke hartige taart waarbij je start met de bodem en vervolgens de vulling toevoegt in de vorm.
Ben je (net als ik) dol op hartige tarte tatin of andere hartige taarten? Eerder deelden we op Betty’s Kitchen ook deze Hartige taart met groene groenten en Tarte Tatin met rabarber en rode biet. Het uitproberen waard!
PrintVoor de geitenkaas-avocado-crème:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…