Hoe vrolijk zien deze groentepakketjes met bladerdeeg uit de oven er uit? Voor de vulling was het nog lastig kiezen. Want zal ik ze met asperge en zalm maken of vegetarisch met tomaten en olijven? Het leek mij namelijk allebei superlekker dus je krijgt gewoon alle twee de recepten van mij. 

Groentepakketjes van bladerdeeg maken

Aan jou de keuze of je ook allebei de varianten wilt maken of een van de twee. Of misschien voeg je nog wel restjes andere groenten toe die je hebt liggen in de koelkast? Ga je voor bijvoorbeeld champignons, bosuitje, courgette of aubergine. Maar een beetje sla of spinazie past er ook heel goed in deze groentepakketjes met bladerdeeg. Op deze manier pak je ongemerkt toch weer wat extra groenten mee. De mogelijkheden zijn eindeloos dus maak er zeker wat lekkers van!

Nog meer recepten met bladerdeeg

Wij zijn grote fan van diepvries bladerdeeg. Altijd op voorraad en binnen 20 minuten zet je de lekkerste hapjes op tafel.  Naast onderstaande groentepakketjes van bladerdeeg kun je er nog veel meer lekkers van maken! Betty maakte bijvoorbeeld eerder deze Pigs in a blanket een soort mini worstenbroodjes voor het ontbijt of lunch! Maar deze vegetarische Biet Wellington is ook een aanrader! En wat dacht je van heerlijke hartige taarten maken met bladerdeeg? Deze hartige taart met vis is een traditionele Britse Fish Pie en deze pompoen quiche met spinazie is weer geliefd bij de vegetariërs! In de decembermaand wil jij vast deze hartige banketletter met gehakt op tafel zetten! Daar wordt zelfs Sinterklaas nog jaloers op!


Print

Recept: Groentepakketjes van bladerdeeg

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoe vrolijk zien deze groentepakketjes met bladerdeeg uit de oven er uit? Voor de vulling was het nog lastig kiezen. Want zal ik ze met asperge en zalm maken of vegetarisch met tomaten en olijven? Het leek mij namelijk allebei superlekker dus je krijgt gewoon alle twee de recepten van mij. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 minuten.
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 8 hapjes 1x
  • Category: High tea

Ingredients

Scale
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 12 groene asperges (ik gebruikte aspergetips)
  • 2 trotstomaten
  • 10 olijven
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 200 gram cottage cheese
  • 50 gram grana padano
  • 1 ei
  • 35 gram pompoenpitten
  • 35 gram pijnboompitten
  • 1 el. groene pesto
  • 1 tl. gedroogde dille
  • 1 tl. gedroogde basilicum

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden, maar snij wel het grove onderkantje er vanaf. Kook de asperges 3 minuten en giet ze vervolgens af.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en pijnboompitten totdat ze lichtbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat ze niet aanbranden. Zodra ze klaar zijn zet je de pitten even apart.
  4. Snij ondertussen alvast de trostomaten en olijven in dunne plakjes. Als de Grana Padano nog niet geraspt is, rasp je deze grof.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg met de plakkerige kant naar boven. Verdeel de cottage cheese over het bladerdeeg in een middenstreep van punt naar punt. Bestrooi met een snufje zout en peper.
  6. Voor de groentepakketjes met asperges neem je per hapje 3 asperges. Snij of scheur de gerookte zalmfilet in 4 plakken die je om het bosje met 3 asperges wikkelt. Leg dit pakketje op de cottage cheese en bestrooi met de dille, Grana Padano en pompoenpitten.
  7. Voor de groentepakketjes met tomaat verdeel je de plakjes tomaat over de cottage cheese op het bladerdeeg. Druppel de pesto op de tomaten en verdeel de plakjes olijf, basilicum, Grana Padano en pijnboompitten eroverheen.
  8. Klop het ei los met een vork. Vouw de buitenste 2 punten van iedere plak bladerdeeg naar elkaar toe, zodat het een dicht pakketje wordt (zie foto). Leg de pakketjes op een ovenrooster bekleed met bakpapier. Bestrijk met een kwastje de buitenkant en randjes van het bladerdeeg met het geklutste ei.
  9. Zet de groentepakketjes 20 minuten in het midden van de oven. Serveer vervolgens op een mooie schaal en genieten maar!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze twee verschillende groentepakketjes van bladerdeeg wilt gaan maken.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago