Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Met een mooie feestmaand voor de deur, gaan we natuurlijk lekker genieten van mooie gerechten en feestelijke afsluiters. Speciaal voor de gevoelige buikjes ging ik aan de slag met de producten van Schär en maakte ik deze glutenvrije pretzel taart met chocolade. 

Glutenvrije taart recepten

Omdat mijn buikje gevoelig reageert op gluten, ben ik al jarenlang fan van de glutenvrije producten van Schär. Zij zijn een van de koplopers in de Europese markt op het gebied van glutenvrije producten en te herkennen aan de knalgele verpakkingen. Schär heeft een zeer breed assortiment van glutenvrij brood en bolletjes, tot glutenvrije koekjes en snackrepen. Met hun glutenvrije koekjes kun je aan de slag met dit recept voor een glutenvrije pretzel taart met chocolade. Een heerlijk dessert om te serveren tijdens het kerstdiner. En hier vind je nog meer glutenvrije recepten.

Glutenvrije pretzel taart met Salinis van Schär

De Salinis van Schär zijn kleine glutenvrije knapperige pretzel koekjes met een vleugje zeezout. Iedereen weet dat chocolade, karamel en zeezout een gouden trio zijn, dus zo ontstond het idee voor deze glutenvrije pretzel taart met Salinis van Schär. De bodem van de taart moest en zou een koekjesbodem worden, die gemaakt wordt van een combinaties van Salinis en Sable Choc koekjes. Dat laatste is een soort ‘digestive’ koekje met chocolade van Schär: een koekje dat ideaal is voor een no-bake cheesecake of voor fudge taartbodems. En dus ook deze glutenvrije pretzel taart. De combinatie van zoet, zout en good looks maken dit een spetterende glutenvrije taart als afsluiter tijdens de feestdagen. Check hier nog meer overheerlijke kerstdesserts!


Print

Recept: Glutenvrije pretzel taart met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze glutenvrije Pretzel taart is eigenlijk een chocolade fudgetaart met gezouten pretzels voor een heerlijk contract. Maak je dit kerstdessert met glutenvrije crackers dan heb je zo een mooie glutenvrije afsluiten van het diner!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 1012 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram Schär Sable Choc (digestive met chocolade koekjes,
  • 60 gram Schär Salines (pretzel koekjes),
  • 80 gram roomboter,
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes,
  • 1 blikje gecondenseerde melk,
  • 1 flinke eetlepel pindakaas,
  • 1 eetlepel karamel pasta of karamelsaus,
  • Grof zeezout (flakes).

Extra:

  • foodprocessor,
  • Springvorm met doorsnede 24 cm,
  • bakpapier,
  • klein pannetje.

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Knip ook een strook bakpapier en leg deze aan de binnenkant van de opstaande rand. Zet eventueel vast met een klein beetje boter.
  2. Vermaal 150 gram Schär Sable Choc + 40 gram Schär Salines in de keukenmachine. Zorg in ieder geval dat je 12 pretzels achterwege houdt voor de decoratie van de glutenvrije pretzel taart.
  3. Smelt ondertussen de roomboter in een klein pannetje. Voeg hier de koekkruimels aan toe en roer het geheel door om alles te bedekken in de roomboter. Stort uit op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de pretzel taartbodem in de koelkast om alvast op te stijven.
  4. Nu ga je de chocolade fudge maken: Verwarm de chocolade, gecondenseerde melk en pindakaas in een pannetje op laag vuur. Blijf regelmatig roeren om alles samen te smelten en te vermengen. Na een paar minuten wordt het mengsel stroperig en dan schep je het over op de koekbodem. Strijk de bovenkant van de chocolade fudgelaag glad en laat de glutenvrije pretzel taart met chocolade gedurende 4 uren opstijven in de koelkast.
  5. Vlak voor het serveren: verwarm de karamelpasta kort in de magnetron of au bain-marie. Doop er een lepel in en lepel de dunne pasta in ringen over de bovenkant van de opgesteven taart. Druk vervolgens de overgebleven 12 pretzel koekjes in een ring rondom de bovenkant van de taart. Maak het geheel af met een lekkere snuf salt flakes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Bewaar deze glutenvrije pretzel taart na bereiding in de koelkast. Wacht alleen met decoreren met karamel en pretzels echt tot pas vlak voor het serveren. De losse pretzels verliezen namelijk hun knapperigheid als je ze een dag in de koelkast zet. 

Dit artikel betreft een samenwerking met Schar. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago