Voorgerechten

Gemarineerde Champignons Tapas

Krijgen jullie al genoeg van deze zomer met tapas recepten? Kan het me niet voorstellen want het is zo lekker! Neem nu deze gemarineerde champignons met witte wijn, zo ga je vanavond genieten van een mini vakantie met je eigen homemade tapas!

Eenvoudig gemarineerde champignons

Bij tapas is de gouden regel: hoe simpeler hoe beter. Deze gemarineerde champignons zijn een eenvoudig maar smaakvol tapas hapje. Eenvoudig voor te bereiden en kunnen zowel warm als koud gegeten worden. En het is een bijzondere ervaring om je champignons op deze manier te bereiden. Prik jij vanavond ook een vorkje mee?

Nog meer overheerlijke tapas recepten!

Deze weken staan natuurlijk centraal met tapas recepten om je de zomer mee door te laten komen. Maar naast deze gemarineerde champignons tapas kun je ook genieten van 3x gevulde dadels, of ga voor patatas bravas! Deze empenadas met chorizo zijn ook een aanrader! Zo zie je maar: tapas eten is veelzijdig en lekker!


Print

Gemarineerde Champignons Tapas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet deze overheerlijke gemarineerde champginons tapas op tafel. De champginons bak je met sjalot en uit en breng heerlijk op smaak met peterselie en gerookt paprikapoeder. Even laten marineren in witte wijn of citroen en genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4-6 personen
  • Category: Tapas
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

  • 200 gram champignons,
  • 1 sjalotje,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt,
  • 1 dl droge witte wijn *
  • snufje ‘smoked’ paprikapoeder,
  • peper & zout,
  • olijfolie .

Instructions

  1. Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd beiden zeer fijn.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot, knoflook en champignons rondom aan, gedurende 3 minuten. Blus af met de wijn en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, zout & peper. Kook het vocht een beetje in en roer de peterselie er doorheen. Zet daarna het vuur uit.
  3. Schep de champignons inclusief vocht in kleine aardewerken tapa en laat nog 30 minuten rusten/marineren. Serveer de gemarineerde champignons met prikkers.

Buen Apetito!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever geen wijn gebruiken in het recept? Dan kun je ook het sap van halve citroen toevoegen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

3 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago