Gegrilde of geroosterde worteltjes zijn altijd een lekker bijgerecht. Maar tijdens de feestdagen maken we er natuurlijk helemaal een bijzonder bijgerecht van! Deze geglaceerde worteltjes met honing en sinaasappel zijn een tikkeltje zoet maar zo lekker!
Tijdens het kerstdiner zijn je bijgerechten net zo belangrijk als je hoofdgerechten! Ik kies ze elk jaar weer met grote zorg uit en vind het dan ook alleen maar leuk om een scala aan kleuren te serveren. Met deze regenboog wortels in de kleuren oranje, geel en paars draag je daar zeker aan mee! Ze worden gestoofd in sinaasappelsap en door dit in te koken met wat honing krijg je een lekker stroperig saus die de wortelen een mooie glanslaag (Glacee) geeft. Deze geglaceerde worteltjes met honing en sinaasappel zijn een heel lekker bijgerecht voor kerst!
Ben je fan geworden van deze geglaceerde worteltjes met honing en sinaasappel? Dat snap ik natuurlijk helemaal, maar ik heb nog meer lekkere bijgerechten voor kerst op deze website staan. Maak bijvoorbeeld deze ratatouille van plakjes aubergine, courgette en tomaat! Hij zal prachtig staan tijdens elk diner! Maar tijdens het kerstdiner zullen deze geroosterde bietjes met feta uit de oven ook heel goed passen. Wist je dat witlof ook een heerlijke winterse salade maakt? Lekker met uitgebakken spek en stukjes peer. Neem hier overigens een kijkje bij nog veel meer lekkere bijgerechten voor kerst!
Deze geglaceerde worteltjes met honing en sinaasappel zijn een tikkeltje zoet maar zo lekker! Gestoofde regenboog wortels in sinaasappelsap, met tijm en provencaalse kruiden. Afgemaakt met ‘sticky’ honing saus
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze geglaceerde worteltjes met honing en sinaasappel wilt gaan maken!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…