Ik had weer eens zin in een Aziatisch getinte maaltijd, maar besloot om het eens anders als anders te doen. Varieer door bijvoorbeeld eens Freekeh met Oosterse kip te maken.
Freekeh is een jonge tarwe die veel overeenkomt met rijst of bulgur. De nootachtige smaak combineerd goed met paddestoelen en tomaten. En daarnaast is dit gerecht ook nog eens heel makkelijk om te maken!
Freekeh is een graansoort en kun in principe bereiden en gebruiken zoals rijst of quinoa. Freekeh is in Amerika al vrij bekend en in Nederland hoor ik er ook steeds meer en meer mensen over. Freekeh is jonge en groene tarwe (Greenwheat) en heeft dankzij zijn jeugdige leeftijd een hogere voedingswaarde als gewone tarwegranen. Freekeh heeft een nootachtige smaak waardoor het heel goed combineerd met een pittige salade (met bijvoorbeeld rucola) of juist gekruid zoals in dit recept voor Freekeh met Oosterse kip. Door de lage glycemische index, zul je ook langer een verzadigd gevoel hebben. Daarnast bevat Freekeh vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst.! Je vind Freekeh bij de natuurwinkels of bij de betere supermarkten (vaak in de buurt van quinoa), maar let op, Freekeh is dus niet glutenvrij!.
(hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingredienten:
Extra:
Bereidingstijd: 30 minuten marineren + 20 minuten bereiden.
Bereidingswijze:
Eet smakelijk in ieder geval!
Groetjes, Betty
–> Ben jij nu ook fan van Freekeh? Maak dan bijvoorbeeld ook eens deze pompoensalade met freekeh !
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…
Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…
Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…
Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…
Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…