De afgelopen maand Juli, was een hele mooie en zonnige maand juli. Ik hoop dan ook dat jullie net zo veel hebben genoten van het zonnetje als wij.Deze maand stond natuurlijk volop in het teken van genieten met onze kleine meid en wij gingen zelfs op onze eerste familietripje. Je leest er alles over in het fotodagboek van de afgelopen maand.


Kraamfeestje Laura

Een paar weken na de geboorte van Laura, organiseerde wij een kraamfeestje! Vrienden en familieleden werden uitgenodigd om een middag vol hapjes en drankjes met ons te proosten op de kleine druif. Uiteraard kleurde heel het huis en de tuin roze! En mochten een Roze kraamtaart en roze kraamhapjes met muisjes natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard kun je de recepten zelf even nalezen voor je eigen kraamborrel of babyshower.


Nanda naar Forteiland Pampus

Ondertussen is Nanda overgevaren naar Forteiland Pampus op het IJmeer (Amsterdam). Daar vond namelijk Foodfestival Proef Pampus plaats! Heerlijk low-key en onbezorgd genieten na een veerboottripje. En daarna de rest van de avond voor Pampus liggen met lekker eten en drinken. Maar naast dit Festival, kun je tot en met 2 september hier ook terecht voor het Zomerlicht seizoen! Waarbij kleine pop-up stands je voorzien van heerlijk eten. Lees hier Nanda haar blogpost over het forteiland Pampus voor meer informatie.


Vincent naar Atelier

Daarnaast moest Vincent even het stokje weer van mij overnemen, met betrekking tot het bezoeken van nieuwe restaurants en hotspots. En dat vond hij erg vervelend, maar niet heus! Dus afgelopen maand ging hij op bezoek bij ATELIER Bar & Restaurant in Amsterdam. Bij deze alvast een kleine preview, en ik kan vast verklappen dat het een toffe locatie en verrukkelijk eten betreft hier. Lees hier de review van Atelier Bar & Restaurant in Amsterdam.


Beach Food Festival Texel

Maar met de lonkende zomer, konden Dylan en ik het ook niet laten om er als gezin op uit te trekken. Dus brachten wij wederom een bezoek aan ons geliefde Texel! De afgelopen jaren waren wij hier steeds te vinden voor een weekendje weg. En het leek ons een prima gelegenheid om te kijken hoe een vakantie met baby Laura zou gaan.

Uiteraard brachten wij een bezoek aan het Beach Food Festival in Oudeschild. Dat staat garant voor zo’n twintigtal foodtrucks en mobiele keukens aan het Waddenstrand. Helaas liet het weer soms wat te wensen over, maar met een goede windjack (ja ook voor de baby), mocht dat de pret zeker niet drukken!

Het heeft ons duidelijk mogen smaken, en ook baby Laura keek haar ogen uit naar alle mensen die hier aan het genieten waren. Hopelijk kunnen wij hier volgend jaar weer bij zijn, met zijn drietjes.


Slapen in Pastorie Marie

Vorig jaar maakten wij kennis met een prachtige Bed & Breakfast op Texel: Bij Pastorie Marie slaap je in een prachtig monumentaal pand in Oudeschild. Eigenaren Co en Marijke hebben de boel volledig gerenoveerd en voorzien van een hoge, luxe afwerking. Je slaapt hier op Texelse schapenvachtjes en kan lekker badderen in je eigen bubbelbad.

En dan heb ik het nog niet eens over het heerlijke uitgebreid biologisch ontbijt, met broodjes, (geiten)kaas, Texelse vleeswaren, jus dórange, gekookt eitje, gesneden fruit en yoghurt. Met een rustgevend muziekje op de achtergrond, leg je zo een goede bodem voor je dagje uitwaaien aan zee. En daarnaast is de Pastorie Marie ook rustig gelegen, om helemaal bij te kunnen kunnen komen. Niet voor niets ons favoriete adres voor logeren op Texel.


Eten bij ‘T Pakhuus

En als je het dan hebt over een TOP restaurant op Texel, dan mag een bezoek aan Visrestaurant ‘T Pakhuus in Oudeschild niet ontbreken! Dit is een walhalla voor de ware visliefhebber en het restaurant is dan ook niet voor niets lid van JRE: Jeunes Restaurateurs. Een vereniging van jonge restaurateurs (tot 42 jaar) met talent en grote passie voor het koken met lokale producten en traditie. En als je weet dat o.a. De Saffraan in Amersfoort, de Basiliek* in Harderwijk en Eindeloos in Leeuwarden ook tot de JRE behoren, dan weet je dat je hier aan het juiste adres bent!

Tijdens een foodbloggerstour, gingen wij hier ‘s middags lunchen. De torenhoge Fruits de Mer mocht ik dan wel niet eten (ivm schelp-, en schaaldieren allergie), maar ik kon mijn ogen er ook niet van af houden! Uiteraard was er voor mij een heerlijk gerecht gemaakt met gebakken vis en truffel, dus ik was dik tevreden. En uiteraard moesten de bloggers ook nog even een blik werpen in het kreeften aquarium van het restaurant. Wat een geweldige ervaring!


Garnalen Vissen op de Waddenzee

Ondertussen gaat de bloggerstour verder op Texel, en gaan wij foodies mee met de TX10 boot! Samen met foodiefriends Simone en Lianne uitwaaien op de waddenzee en ondertussen worden de netten in het water gegooid om te gaan vissen naar garnalen! 

Aan boord werd de vangst van de dag uitgesorteerd, werden de garnalen gegaard, en kreeg iedereen een lesje garnalen pellen. De kinderen aan boord hadden de middag van hun leven, omdat er natuurlijk ook nog krabbetjes en zeesterren tussen de vangst zaten, maar daarna zat iedereen gezamelijk te smullen van de vers bereidde garnalen. Dit is een mooie TO-DO voor als je op Texel bent. Tickets voor de tocht kosten € 12.50 (kids tot 10 jaar €10,-)  met de TX10 of TX20 boot op Texel, bestel je hier.


Ondertussen komt mijn zwangerschapsverlof ook bijna aan zijn einde. Gelukkig ben ik alweer begonnen met heerlijke recepten bedenken en uitwerken voor jullie. Dus er komt nog een hoop lekkers aan hoor. Geniet in ieder geval van deze zomerse dagen!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Proteine IJskoffie maken

Je kunt vandaag de dag heerlijke voorverpakte proteine drankjes met een shotje koffie kunt vinden…

3 dagen ago

Indonesische kipsate (Sate Ajam)

In Indonesie is sate ajam een heel bekend gerecht van gegrilde kipstukjes. Je maakt het…

5 dagen ago

10x Recepten met Kokos (zoet en hartig)

Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…

6 dagen ago

Speculoos Poffertjes

Poffertjes zijn een echte Hollandse traktatie! Niet alleen als snack op de kermis of food…

1 week ago

6x gezonde toppings voor in je yoghurt

Niets lekkerder én gezonder dan een schaaltje (plantaardige) yoghurt. Zuivel is absoluut geen duivel en…

2 weken ago

NEDERLAND Weekmenu

Hoewel een groot deel van het land inmiddels alweer volop aan het werk is, zijn…

2 weken ago