Happy Easter! Voor de Paasbrunch bedacht ik deze filodeegtaartjes. Een zoete variant met honing en geitenkaas en een hartige variant met ricotta en groenten. Dit zijn echt heerlijke hapjes voor de Paasbrunch (of elk ander weekend).
Het magische ingrediënt voor deze lieve taartjes is filodeeg en natuurlijk eieren, want die horen bij Pasen. Maar als je wilt kun je ze natuurlijk ook maken met bladerdeeg. Filodeeg is wat minder vet dan bladerdeeg en wordt veel knapperiger in de oven.. Daarom zien deze filodeegtaartjes er ook letterlijk uit als een bakje.
Bladerdeeg is natuurlijk lekker luchtig maar zet uit zodra je het bakt in de oven. Hou hier rekening mee met het vullen van de bakjes, prik het deeg ook in met een vork anders lopen ze over tijdens het bakken. Maar goed, speciaal voor de bakliefhebbers dus 2 variatie recepten met Filodeegtaartjes en die gaan de show stelen tijdens Pasen!
Meer inspiratie recepten gezocht voor dit Paasweekend? Zie hier 15x Paasrecepten met eieren!
Tijdens de paasdagen zullen deze kleine paas taartjes fantastisch op tafel staan. Je maakt de filodeegtaartjes met zoete of hartige vulling
Voor de zoete variant (6 filodeegtaartjes):
Voor de hartige variant (6 filodeegtaartjes):
Benodigdheden:
Liefs, Nanda
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…