Afgelopen jaar schreef ik een review over Aziatisch Restaurant Opium in Utrecht. Een klein begrip in onze stad, maar na 10 jaar werd het tijd voor een nieuw concept en dat werd het nieuwe Tiger Mama in Utrecht!

Afgelopen maand pas geopend, en ik stond dan ook te popelen om hier meteen te komen proeven. En natuurlijk benieuwd naar hoe het er nu van binnen uit zou zien. Spoiler alert! Hier wil je komend weekend meteen gaan reserveren!

Restaurant Tiger Mama vind je dus in het voormalige pand van Opium aan de Voorstraat. Ook Tiger Mama staat geheel in het teken van de Aziatische keuken en is de plek voor sushi en dim sum, maar ook een 10-gangen menu met (fusion) gerechten uit de Oosterse keukens. Niet alleen Japan, maar ook Thais, Chinees etc. Niet alleen ik, maar ook mijn man Dylan, met zijn Aziatische roots zijn hier helemaal op onze plek.

Op bezoek bij Tiger Mama

In een soort Jade Lounge zit je aan comfortabele fluwelen stoelen of aan een lange bank. De groene inrichting sleurt je meteen uit de drukte en hectiek van het stadse leven en is de uitgelezen plek om tot rust te komen en bij te kletsen met goed gezelschap.

De Urban Kitchen is weer precies het tegenovergestelde: Hoge bartafels en krukken, industrieel, neon verlichting en wit tijgerprint op de muren. Hier heb je wel meteen uitzicht op de keuken en look & feel doet lekker fris en jong aan. Ik zie mij hier binnenkort nog wel met Dylan zitten aan de dim sum met onze stokjes.

Tiger Mama Sushi Kelder

Daarnaast heb je ook nog eens een nieuwe Cocktailbar op de plek waar vroeger de serre zat. Maar dan nu met heerlijke buitentafels. S Zomers is het hier ongetwijfeld weer lekker vertoeven, maar ook voor de vrij-mi-bo zit je hier goed met hapjes en cocktails.

Helemaal nieuw is de Sushi Kelder. Geheel volgens Japanse stijl heel minimalistisch en sober ingericht met houten meubels en futon zitbankjes. In de kelder heeft de sushi chef zijn eigen keuken, en worden de sushi’s dus ook vers voor je bereid. Ik waan mij dan ook even voor een momentje in Japan zelf en kan dan ook niet wachten tot ik mij weer kan storten op de sushi’s na mijn zwangerschap. Want dan kom ik zeker hierheen.

Dit eet je o.a. bij Tiger Mama:

Wij kozen voor het 10-gangen menu van kleine hapjes (€ 27.50) en daar zal ik een kleine greep uit delen. Anders is de verrassing voor jullie ook weg… Je begint met koude hapjes, daarna warme hapjes en als afsluiter natuurlijk ook Aziatisch getinte desserts.

Tartaar van zalm en komkommer, met zeewier en een schuim van gin.

Vegetarische Spring Rolls met oa. wortel, komkommer en little gem.

Sushi met krokante kip en  Sushi met japanse omelet & avocado.

Poke Bowl met tonijn, mango, avocado en edamame.

 

Dadeltaartjes met cacao, kokos en passievrucht.

 

  • Een lekkere hapjes parade door Azië. Gerechten en smaken uit verschillende landen en het is juist de variatie dat het eten hier zo leuk maakt.
  • Gunstige prijzen en zeker niet te vergelijken met een Aziatisch All-You-Can-Eat concept!
  • Vlotte en vriendelijke bediening. Het menu ombuigen voor twee zwangere dames, met deels vegetarische gerechten, was dan ook geen probleem.
  • Het restaurant bestaat uit 4 hele hippe en moderne zalen, elk met een eigen sfeer en interieur. Er is wel een favoriete plek voor iedereen te vinden is.
  • Centrale ligging en ook een prima plek voor enkel cocktails met een Aziatisch tintje (ook na etenstijd in te serre/overdekt terras). Zelfs voor zwangere dames zijn er heerlijke virgin cocktails te verkrijgen.
  • Naast het Tiger Mama 10-gangen menu is er ook een sushikaart (niet alleen in de kelder) en kun je hier terecht voor dim sum.

  • Kleine kaart. Maar je komt hier dan ook voor de sushi & dim sum of laat je verrassen met het 10 gangen menu.
  • Helaas betaald parkeren in deze buurt.  En ook zeer beperkte parkeerplek op straat.  Wel goed te wandelen vanaf Hoog Catharijne. Neem evt. een bus naar het Janskerkhof en wandel het laatste stukje naar Tiger Mama.

Review:    Prijs: €     Eten: 7.5    Service: 7.5   Decor: 8.0    Totaal:  7.7

Tiger Mama
Voorstraat 80
3512 AT, Utrecht
Tel: 030 – 231 5515
www.tigermama.nl

Voor deze review was ik uitgenodigd door Tiger Mama, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Super tip. We zijn er gisteren geweest (naar aanleiding van je nieuwsbrief). Leuke sfeer, we konden lekker buiten zitten, en heerlijk eten!!

    • Hi Suzanne,

      wat leuk om te horen!En heerlijk dat het overdekte terras open was! Ik moet gauw ook maar wéér eens gaan buurten :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago