Categories: Vlees Recepten

Een heerlijk biefstukje bakken met Croma

(Advertorial) – Wie is toch die man die op zondag het vlees komt snijden?! In mijn geval is dat Dylan, en hij is ook meestal degene die het vlees, in de eerste instantie, gebakken heeft. Ik ben nou eenmaal geen ster in het bakken van biefstukjes en karbonaadjes. Althans, dat dacht ik…  totdat ik een heerlijk biefstukje ging bakken met Croma. 

De perfecte biefstuk bakken

Op de een of andere manier lukt het mij nooit om de perfecte biefstuk te bakken voor het avondeten. Waarschijnlijk ben ik toch te druk met de aardappels te koken, groenten die op staan, en tussendoor ook nog foto’s maken voor een recept. Mijn biefstukjes garen altijd te lang door, en zijn lang niet zo lekker als dat ik dit aan een ander over laat. Totdat ik de gouden tip kreeg om het vlees echt te bewaren tot het laatste moment. Oftewel: Zorg eerst dat je alle andere gerechten af hebt, en dan heb je slechts een paar minuten nodig om je biefstuk te pakken. Tja, ik ben nou eenmaal iemand die in zeven sloten tegelijk loopt, en denkt dat multi-tasken in de keuken de enige manier is om te koken.

Mini Masterclasses vlees bakken

Op het YouTube kanaal van Croma vind je hele simpele en handige filmpjes om het perfecte stukje vlees te bakken. Zo is er een Mini Masterclass voor het bakken van je biefstuk en alles wat hierbij komt kijken, maar ook voor het bakken van o.a. rollade, Cordon Blue of bijvoorbeeld een kipfiletje. En met dit steuntje in de rug ging ik afgelopen weekend zelf aan de slag voor een heerlijk recept en daarbij een perfect stukje vlees:  een biefstukje gebakken met Croma.

Wat is Croma ‘ Bakken & Braden’

Allereerst, Croma ‘Bakken &  Braden‘ bestaat voor 98% uit plantaardige olieen, zonder toegevoegd water, en daardoor spat het ook niet. Het is toch wel prettig als ik zonder gevaar voor eigen leven achter het fornuis kan kruipen. Croma ‘Bakken &  Braden‘  is reeds vloeibaar, en bevat daarom ook minder verzadigde vetten als andere boter of margarine producten. En zodra de Croma bruin kleurt, en er kleine belletjes ontstaan, is deze klaar voor gebruikt. Hup, het stukje vlees in de pan en rondom dichtschroein. De Croma geeft je vlees tevens een mooie bruine kleur en geeft ook een lekker jus af. Je biefstukje is heerlijk sappig en behoeft eigenlijk geen verdere saus. Ik vind biefstuk echt heerlijk met een zachte aardappelpuree (mousseline) en gestoomde groente. Voor de rest geen toeters en bellen, maar gewoon pure, herkenbare ingredienten op je bord. En uiteraard deel ik mijn favoriete biefstuk recept ook met jullie!

Recept voor een biefstukje bakken met Croma a la Betty:

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten biefstukjes:

Ingrediënten voor erbij:

  • 3 grote knoflooktenen,
  • 250 ml melk,
  • 2 stronken broccoli (circa 500-600 gram),
  • 1 kilootje kruimige aardappels,
  • 2 flinke eetlepels roomboter,
  • peper en zout.

Extra:

  • ruime koekenpan of braadpan,
  • vleestang,
  • aluminiumfolie,
  • 2 kookpannen,
  • 1 klein steelpannetje.
  • eventueel een stoominzet (voor de broccoli),
  • aardappel stamper,
  • fijne (bol)zeef.

Bereidingswijze:

  1. Plet de knoflook, verwijder de schil en breng samen met  de melk aan de kook in een klein steelpannetje. Draai daarna het vuur laag en laat de melk rustig trekken gedurende 30 minuten. Schil ondertussen de aardappels, snijd in parten en breng zo’n 20 minuten aan de kook in een kookpan met ruim water en een snuf zout.
  2. Snijd de roosjes van de broccoli  en breng aan de kook in een pan met ruim water + zout. Mocht je een stoominzet hebben, stoom dan liever de broccoli gedurende 12-15 minuten. (Ps. de steel niet weggooien! Snijd enkel het houtige uiteinde eraf, en vries de stronken in. Deze kun je gebruiken voor bijv. broccolisoep)
  3. Prik in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn, giet vervolgens af en stamp fijn met een pureestamper. Voeg vervolgens de roomboter toe en stamp nogmaals door. Giet de melk door een fijne (bol) zeef bij de aardappels en stamp/wrijf de puree totdat deze helemaal mooi glad is. Breng op smaak met zout en peper en dek de pan af met de deksel. Giet vervolgens ook de broccoli af, stop terug in de pan en bedek met de deksel om warm te houden.
  4. Vervolgens ga je de biefstukjes bakken: Verhit een scheutje Croma  ‘Bakken &  Braden‘ in de koekenpan of braadpan en wacht tot deze bruin kleurt. Breng het vlees op smaak met zout en peper en gebruik vervolgens een vleestang om het vlees in de pan te plaatsen. Bak de biefstukjes gedurende 2 minuten aan elke kant. Zorg dat je hierbij minstens 2x het vlees gedraaid hebt om rondom dicht te schroeien. Svp niet in het vlees prikken met een vork, maar gebruik enkel een vleestang om alle sappen te behouden.
  5. Laat het vlees op een bord glijden, dek af met een flink stuk zilverfolie en druk aan, waarbij je het vlees een beetje inpak: je dient als het ware een tunnetje te vormen zodat aan de uiteinden de condens nog kan ontsnappen. (zie ook het filmpje) Laat nu 5 minuten rusten.
  6. Serveer een flinke lepel van de aardappel-mousseline op een bord, en rangschik hier de broccoliroosjes overheen. Serveer hier de biefstukken bij, eventueel heel of alvast in dunne plakken gesneden.

Eet smakelijk!

Loopt het water jullie al in de mond? 

Wat ook leuk om te weten is: op 9 Oktober j.L zond de Keuringsdienst van Waarde een aflevering uit over diverse ‘Bakken &  Braden‘ flesjes uit de supermarkt. Samen met een gerenomeerde sterrenchef werd een smaaktest gehouden, waarbij biefstukjes gebakken werden zowel in boter, als met de’ bak & braad’  flesjes. De sterrenchef, met zijn biefstuk gebakken in roomboter, behaalde de 1e plaats met maar liefst een 8.0. Maar de biefstuk gebakken in Croma ‘Bakken &  Braden‘ volgde op de 2e plaats met maar liefst een 7.9 ! En dat vind ik toch best knap!

Mocht je zelf aan de slag gaan met bovenstaand recept dan hoor ik heel graag wat je er van vind! Heel veel bakplezier in ieder geval!

Groetjes,
Betty

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago