Overige

Een Copas kip met Paasvulling

Nooit gedacht dat ik jaloers kon zijn op een kip! Een wat voor een! Deze Copas kip met Paasvulling is maar liefst 3 kilo en trekt zeker alle aandacht tijdens je Paaslunch of Paasdiner.

Wij hebben hem uiteraard mogen proeven en waren verkocht aan het beestje. Wil je iets heel speciaals op tafel zetten voor Pasen? Bestel dan VANDAAG nog deze unieke kip!

The fabulous life of a Copas chicken

De Copas chickens  lopen vrij rond op het landgoed van de familie Copas in Engeland. Bij deze familie staat het dierenwelzijn voorop en krijgen de kippen een uitgebalanceerde maaltijd van granen en groenten. En dat merk je niet alleen aan de grootte van de kip, maar dat proef je ook aan het heerlijke, sappige vlees dat er van af komt. Deze goede levensstijl maakt ook wel dat ik een beetje jaloers ben op deze beestjes, maar daardoor kan ik ook alleen maar meer genieten tijdens het opeten ervan!

Speciaal voor Pasen

heeft men de kippen reeds ontbeent en gevuld met een heerlijke paasvulling van gekruid kippengehakt, zongedroogde tomaten, asperges en hele gekookte eieren. Zodra je de Copas kip aan tafel doorsnijd aan tafel, zie je dit ook terug. En het is ook nog eens bijzonder lekker op smaak gebracht. De tafelgasten waren het er unaniem over eens:  deze Copas Kip met Paasvulling moet een nieuwe traditie moet worden voor tijdens de Paasdagen.

Gemak dient de mens

Zoals ik al zei is deze kip maar liefst 3 kilo. Zodoende kun je er dus ook met 8-10 personen van eten. In het pakket zit een speciaal potje met marinade, waarmee je de kip mee insmeert. Deze zorgt voor een mooi krokant laagje en dat is precies wat je wilt. Normaliter zul je een kippetje eerst aanbakken in een braadpan, maar daar is deze Copas kip gewoonweg te groot voor. Vervolgens prik je de bijgeleverde oventhermometer in de borst en kun je de kip met een gerust hart de oven in schuiven.

Om te delen met familie en vrienden

Terwijl de Copas kip met paasvulling gedurende twee uren aan het garen is in de oven , kun je lekker verder gaan met borrelen en kletsen met je familie of vrienden. En zo hoort het. Niets is vervelender als je een huis vol gasten hebt en jij staat de hele middag in de keuken.  Daarna dient de kip nog een half uur door te garen buiten de oven, en dat is tevens het ideale moment om de bijgerechten op te warmen of af te maken.

Denk bijvoorbeeld aan wat gebakken aardappels, gegrilde asperges of juist een grote voorjaarssalade van rode bietjes met feta of bloemkool en granaatappelpitjes. En daarna is het smullen geblazen! Wij kregen de kip met zijn vieren echt niet op, en dat tot grote vreugde van onze buren.

Bestelinformatie

  • De Copas kip met Paasvulling is tot en met 30 maart 2015 (MORGEN DUS) te bestellen via Boers & Boers.  De prijs voor een compleet ontbeende en gevulde kip is € 69,-
  • Mocht je echter zelf aan de slag willen gaan met een unieke paasvulling, dan kun je ook enkel een ontbeende kip bestellen voor € 59,-
  • Deze kippen worden inclusief marinade en thermometer geleverd.
  • Aflevering van deze paasspecial is op vrijdag 3 april 2015 !

Mocht je de kip aangeschaft hebben, dan hoor ik graag wat je er van vindt! In ieder geval wens ik jullie alvast een hele smakelijke Pasen!

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Dit zit er heel goed uit en omdat ik zelf ook erg van kip houdt zal ik dit toch proberen om het eens te maken maar ik denk dat ik er zeker een week over zal doen voor ik deze lekkernij op hebt omdat ik maar zo'n klein maagje hebt.
    Dank u voor het delen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago