Categories: EventsOverige

Vers van de Pers #3

En dan nu tijd voor de lekkere trek! De afgelopen weken kwam ik weer allemaal leuke nieuwe hapjes en snackjes tegen. Dus deze moet ik uiteraard ook weer even met jullie delen!

Paastip: Rosti Mepal Retro Ontbijt Servies

Toen bovenstaande foto in mijn mailbox belandde, kreeg ik meteen zin in het paasweekend!  Dit pastelkleurige ontbijtservies van Rosti Mepal maakt letterlijk je dag. Hier wordt je toch vrolijk van?! Het gehele ‘ Retro’ ontbijt servies is te verkrijgen in maar liefst 4 kleuren: Yellow, Green, Pink en Blue. De serie bestaat onder andere uit ontbijtbordjes, eierdopjes & eierlepels, peper & zout stel, botervloot, salade schalen & bestek en diverse bekers en kommen. Begin maar vast met sparen voor je uitzet.

Het complete Rosti Mepal ‘Retro’ ontbijt servies is te bestellen via de webshop van Rosti Mepal. Prijzen zijn vanaf € 0.84.


Hands Off My Chocolate !

Er is altijd wel een excuus om chocolade te eten, maar dit is toch wel weer een heel fijn merk! Hands Off MY Chocolate is speciaal gemaakt om met niemand te delen.. Zo lekker! Ook al komen de bars in van die gemakkelijke deelbare blokjes/rondjes.  Als liefhebber van absolute pure chocolade, versmaad je gerust een kwart blok zonder misselijk te worden. De reden is dat je natuurlijk de cacaoboeren een eerlijke prijs geeft voor hun handel. Ja daar gaat chocolade ook beter van smaken. Enfin, ik deel enkel het nieuws over het bestaansrecht met jullie.. niet mijn chocolade zelf natuurlijk!

Hands off My Chocolate komt in maar liefst  5 variaties van melk tot puur. De repen zijn o.a. te koop bij de Albert Heijn en Pathe Bioscopen. Ga voor meer informatie naar de website van Hands Off.


Lente Salades & Healthy Dipping To Go

Bij de Appie zie je steeds meer goede dingen in het assortiment komen. Zo ben ik nu al meteen fan van deze twee nieuwe gezonde meeneem-maaltijden van de AH To Go! En dan heb ik het nog niet eens over de makkelijke dippers en dips voor to go. Ideaal als je onderweg bent naar een last minute picknick met vrienden en niet met lege handen wilt aankomen..

Lente Salades:

  • Kip Mango Salade – met bulghur, eikenblad sla, spinazie, rucola en een bosuitje. Deze salade wordt geserveerd met een kokos-limoen dressing.
  • Geitenkaas Blauwe Bes Salade – met wilde rijst, spinzie, gele paprika, dadels en rode ui. Deze salade wordt geserveerd met een citrus-mango dressing en een notenmix.

Healthy Dipping to-go:

  • Baba Ganush: een zachte en kruidige dip van gegrilde aubergine, knoflook en sesampuree,
  • Pompoenhummus: de originele kikkererwtenvariant van hummus gecombineerd met pompoen,
  • Hummus: de bekende zachte en romige dip van kikkererwten en diverse specerijen,
  • Mascarpone Chili: licht pittige dip van roomkaas en mascarpone met chili saus,
  • Mini grissini:  knapperige soepstengels,
  • Maar ook bakjes met gesneden groente zoals komkommer, koolrabi, rode of gele paprika en wortel

De Lente Salades kosten € 4.75  en de dippers & dips varieren tussen de € 1,25 – € 1,75 , beiden enkel verkrijgbaar bij de AH To Go. 


BOS Ice Tea

De heerlijk verfrissende BOS Ice Tea komt uit Zuid Afrika en wordt gemaakt van biologische Rooibos thee. Zonder caffeine, E-nummers of andere troep en ook nog eens laag in calorieen. Een goede manier om te hydrateren na het sporten of als je gewoon (in je winterjas) een terrasje gaat pakken. De blikjes zien er ubergekleurd uit en daardoor krijg je alleen maar zin in de aankomende zomer. Daarnaast gelooft men ook in een duurzame planeet, en plant het bedrijf een boom in Zuid Afrika bij elke 2000ste fles, blikje of pack dat over de toonbank gaat. Daar hou ik dan ook weer van.

BOS Ice Tea’s zijn verkrijgbaar in de smaken apple, berry, lemon, lime & ginger en peach. Te koop in geleselecteerde horeca en de supermarkt (misschien niet alle). Voor meer informatie ga je naar de website van BOS Ice Tea. Check tevens de website voor mixers en cocktail recepten met BOS Ice Tea!


Paastip:  Culy Food Festival in Amsterdam

Heb je nog geen plannen voor het Paasweekend? Bezoek dan het Culy Food Festival in Amsterdam. Een heus culinair festival voor lekkerbekken. Twee dagen geheel in het teken van lekker eten, drinken, diverse workshops, proeverijen, foodfilms en nog meer.

Het Culy Food Festival vind plaatst op 4 en 5 april 2015 in SugarCity Amsterdam. Toegangskaarten zijn te bestellen op de website van Culy.nl en kosten € 15,-  per persoon. 

Zo, dit was weer een portie culinaire inspiratie voor de Paasdagen en de lente die officieel begonnen is! Mocht je een van de producten (inmiddels) zelf aangeschaft of uitgeprobeerd hebben, laat je ons dan even weten wat je er van vind?

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago