Hebben jullie wel eens de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’ geproefd? Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta gemaakt.
Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden. Daifuku mochi zijn kleine zachte balletjes gemaakt van kleefrijst deeg die gestoomd wordt in een (bamboe) stoompannetje. De vulling maak je traditioneel rode bonen pasta gemaakt van Japanse Adzuki bonen. Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak, maar het recept is dus ook nog eens vegan en glutenvrij. Inmiddels zijn er zoveel verschillende variaties op de snoepjes, waarbij het mochi deeg bijvoorbeelde een extra smaakje of kleur krijgt. Maar ook de vulling kun je zelf aanpassen. Ik voegde er bijvoorbeelde pure (vegan) chocolade aan toe en maakte echt een soort bonbon van deze Japanse klassieker!
Maar naar deze fijne Daifuku Mochi met chocolade heb ik nog veel meer Japanse recepten voor je op de site staan! Maak bijvoorbeeld eens ramensoep met kip! Dat wordt lekker noodles slurpen! En wat dacht je van deze streetfoof favoriet: de okonomiyaki pannenkoek? Erg leuk en lekker om te maken. Daarnaast zijn deze teriyaki tofu spiesjes een heerlijke vegan BBQ maaltijd gerecht en maak je dus ook heel eenvoudig zelf! Hou je wel van een weekje thema koken? Check dan hier een compleet JAPANS Weekmenu om van te smullen!
Hebben jullie wel eens de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’ geproefd? Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta gemaakt. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.
Voor de bonenpasta:
Voor het mochi deeg:
Toppings:
Extra:
Eet smakelijk!
Heb je geen stoommandje? Dan kun je het mochi deeg tijdens stap 7 ook verwarmen in de magnetron. Plaatst 3 minuten op 400 watt in de magenetron. Haal de kom er uit en roer goed door. Zet vervolgens weer terug in de magnetron gedurende 1-2 minuten op 400 watt. Roer daarna weer goed door. Ga net zo lang door tot je een gummy achtig deeg hebt. Volg daarna de rest van het recept vanaf stap 9.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze daifuku mochi met chocolade wilt gaan maken!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…