Deze lockdown heb ik een nieuwe liefde voor Croissant deeg ontdekt! Voor de lockdowns vond je stratenlange rijen bij diverse bakkerijen en restaurants in grote steden voor onder andere de ‘Cronut’ of croissant wafels. Ik maakte dan ook deze croiffles met blauwe bessen!
Begin dit jaar ben ik lekker aan het experimenteren geslagen met lekkere foodhybrides maken! Toen ik dan ook het recept en video voor Croissant wafels maken met jullie deelde waren de reacties echt geweldig! Deze ‘croiffles’ proefden wel naar meer dus! Veelal serveer ik ze met bijvoorbeeld gebakken eieren of hartig beleg. Maar croissantdeeg is ook altijd perfect voor zoet beleg. Dus een variatie recept, zoals deze croiffles met blauwe bessen moest er natuurlijk ook komen. Leuke variatietip: maak ze eens een keertje met nutella als vulling, dat is ook geweldig namelijk! Ik hoop dat jij er ook net zo fan van wordt als wij thuis en ontbijt of lunch eens een keertje ‘anders’.
Heb jij de smaak te pakken gekregen? Ik hoor heel graag wat je van mijn recept voor croiffles met blauwe bessen vindt! Maar deze dame heeft nog meer lekkers (met croissantdeeg) voor jullie gemaakt! Dit zijn stuk voor stuk lekkere food hybride recepten om van te smullen tijdens het weekend of speciaal voor de feestdagen! Maak bijvoorbeeld eens Cruffins met kaneelsuiker klaar! De ‘cruffin’ is een combinatie van en croissant en muffin en die bevallen overigens ook heel goed met Nutella als vulling! Voor de meer hartige trek kan ik je deze Hotdog pizza zeer zeker aanraden! Dat is echt het beste uit twee werelden! Check dit artikel met nog meer Food hybrides die stiekem heel lekker zijn!
Voor de beginner:
Voor de wafel koning:
Heb je ooit wel eens croissant wafels gemaakt? Het is zo’n lekkere ‘food hybride’ om zachte wafels te maken. Ideaal ter vervanging van een broodje en geschikt om zowel hartig en zoet te belegen. In dit variatie recept maak ik croiffles met blauwe bessen jam klaar! Dat is een geweldig ontbijt of lunch idee namelijk!
Toppings:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafels ofwel Croiffles met blauwe bessen wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…