Deze lockdown heb ik een nieuwe liefde voor Croissant deeg ontdekt! Voor de lockdowns vond je stratenlange rijen bij diverse bakkerijen en restaurants in grote steden voor onder andere de ‘Cronut’ of croissant wafels. Ik maakte dan ook deze croiffles met blauwe bessen!

Variatierecept voor Croiffles maken!

Begin dit jaar ben ik lekker aan het experimenteren geslagen met lekkere foodhybrides maken! Toen ik dan ook het recept en video voor Croissant wafels maken met jullie deelde waren de reacties echt geweldig! Deze ‘croiffles’ proefden wel naar meer dus! Veelal serveer ik ze met bijvoorbeeld gebakken eieren of hartig beleg. Maar croissantdeeg is ook altijd perfect voor zoet beleg. Dus een variatie recept, zoals deze croiffles met blauwe bessen moest er natuurlijk ook komen. Leuke variatietip: maak ze eens een keertje met nutella als vulling, dat is ook geweldig namelijk! Ik hoop dat jij er ook net zo fan van wordt als wij thuis en ontbijt of lunch eens een keertje ‘anders’.

Nog meer lekkere food hybride recepten

Heb jij de smaak te pakken gekregen? Ik hoor heel graag wat je van mijn recept voor croiffles met blauwe bessen vindt! Maar deze dame heeft nog meer lekkers (met croissantdeeg) voor jullie gemaakt! Dit zijn stuk voor stuk lekkere food hybride recepten om van te smullen tijdens het weekend of speciaal voor de feestdagen! Maak bijvoorbeeld eens Cruffins met kaneelsuiker klaar! De ‘cruffin’ is een combinatie van en croissant en muffin en die bevallen overigens ook heel goed met Nutella als vulling! Voor de meer hartige trek kan ik je deze Hotdog pizza zeer zeker aanraden! Dat is echt het beste uit twee werelden! Check dit artikel met nog meer Food hybrides die stiekem heel lekker zijn!


Heb je nog geen wafelijzer in huis?

Voor de beginner:

Voor de wafel koning:


Print

Recept: Croiffles met Blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je ooit wel eens croissant wafels gemaakt? Het is zo’n lekkere ‘food hybride’ om zachte wafels te maken. Ideaal ter vervanging van een broodje en geschikt om zowel hartig en zoet te belegen. In dit variatie recept maak ik croiffles met blauwe bessen jam klaar! Dat is een geweldig ontbijt of lunch idee namelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg – voor 6 stuks
  • 6 el blauwe bessen jam
  • bakspray
  • wafelijzer

Toppings:

  • verse blauwe bessen
  • poedersuiker
  • opgeklopte slagroom

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer een paar minuten voor op de hoogste stand.
  2. Rol het XL croissant deeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen.
  3. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Besmeer elke lap met een eetlepel blauwe bessen jam. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  4. Spray het wafelijzer royaal in met bakspraak en plaats twee ‘croissants’ in het ijzer.
  5. Sluit het deeg en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot een croissant wafel ofwel ‘croiffles’. Open het ijzer gerust tussendoor om te kijken dat het niet met zwarte verbrande croissants eindigt. Serveer direct met een (of meer) van de heerlijke toppings!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafels ofwel Croiffles met blauwe bessen wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago