Zet jij voor vanavond ook dit broodje Sloppy Joe op het menu? Dit heerlijke broodje met onder andere gehakt, tomatensaus, paprika en uien heb je in no-time op tafel staan.

Broodje met gehakt en tomatensaus

Dit is een populair gerecht in Amerika en kenmerkt zich door een burgerbroodje te vullen met gehakt en tomatensaus, in plaats van een burger. Je kunt voor dit gerecht gebruik maken van vegetarisch gehakt, zoals ik ook in de ingrediëntenlijst heb opgenomen. Maar als je liever rundergehakt of half-om-half gehakt wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook!

Oorsprong van het broodje Sloppy Joe

Het broodje Sloppy Joe kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het verhaal gaat dat het broodje is vernoemd naar de kok Joe die deze (heerlijke) combinatie samenbracht. En omdat dit broodje letterlijk tomatensaus ‘lekt’, kan het nogal een rommelige bedoeling worden op je shirt. Vandaar ook de bijnaam ‘sloppy‘. Het broodje is volledig omarmt door de Amerikanen en dat snap ik wel, want: lekker…… Als je wel eens in de VS bent geweest heb je dit ongetwijfeld op het menu zien staan en ben benieuwd of je hem dan ook het besteld?

Benieuwd wat de Amerikaanse keuken nog meer te bieden heeft naast de welbekende hamburgers met frieten? Naast dit broodje sloppy joe maakten wij eerder deze Meatloaf met ei en deze Mac n Cheese met ham. Beide typisch Amerikaans en recepten die je absoluut eens moet uitproberen!


Print

Recept: Broodje Sloppy Joe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit bekende Amerikaanse broodje is een Sloppy Joe! Je vult een burger bun met gehakt en tomatensaus, maar het is geen burger! Het kan nogal een rommelige bedoeling worden op je t-shirt vandaar ook de bijnaam ‘sloppy’, maar lekker is hij wel!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 200 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 grote witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • Een halve rode paprika
  • 4 augurken
  • 250 ml. ketchup
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 el. worcestersaus
  • 2 el. bruine suiker
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. chilipoeder (indien gewenst)
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Als je afbakbroodjes gebruikt, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de ui en knoflook en snij deze fijn. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika en snij deze ook fijn.
  3. Verwarm wat olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui totdat deze glazig is. Voeg vervolgens de paprika, knoflook en gehakt toe. Bak dit totdat de gehakt bruin is.
  4. Schep de tomatenpuree in de pan, roer door en bak kort mee. Vervolgens voeg je ook de ketchup, 50 ml. water, de worcestersaus, paprikapoeder, chilipoeder en bruine suiker toe. Roer goed door en verwarm de saus enkele minuten. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  5. Halveer de broodjes en beleg met de augurk (in plakjes). Verdeel vervolgens de tomatensaus over de broodjes.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit broodje Sloppy Joe wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago