Ontbijt Recepten

Brood gevuld met warm fruit en vanillekwark

In het weekend of in de vakantie zin om eens een ander, feestelijk ontbijtje te maken? Dat had ik dus afgelopen weekend en ik maakte gevuld brood met warm fruit, geroosterde hazelnootjes en vanillekwark! Mmm… Weer eens wat anders dan een bakje yoghurt of crackertje met kaas.

De combinatie van zacht Turks brood, frisse vanillekwark en warm fruit bij elkaar is echt hemels… En met een ontbijtje zoals deze heb je je portie fruit voor de dag weer gecoverd.

Ontbijten met warm fruit

Maak dit gevuld brood vooral met variaties van fruit toe dat je lekker vindt,  of maar net wat voorhanden is in het seizoen. Blauwe bessen, frambozen, druiven, etc. Houdt er alleen rekening dat niet alle fruitsoorten lekker zijn als je het verhit, dus probeer het uit en gebruik je grote favorieten om dit recept nog heel vaak mee te maken.

Ik gebruikte dit witte, Turkse brood omdat het zo lekker luchtig en dik is. Daardoor past het goed qua smaak, maar dit brood kun je ook goed uithollen om te vullen. Dat is met een gewone boterham toch lastiger:) Mocht je dat toch lekkerder vinden: ik hou je niet tegen!

Zoek je meer inspiratie voor lekkere ontbijtjes met fruit? Probeer dan vooral eens een van deze heerlijke wraps met fruit, een selectie aan kleurrijke smoothie bowls  of bak deze lekkere ontbijtcake met peer!

Print

Brood gevuld met warm fruit en vanillekwark

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 250 ml. kwark
  • Een rond Turks brood, een ronde variant kun je goed uithollen
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 1 peer
  • 10 aardbeien
  • 10 gedroogde pruimen
  • Een flinke hand rozijnen
  • 1 el. honing
  • Vanillestokje
  • 1 tl. kaneel
  • 25 gram hazelnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 25 gram roomboter

Instructions

  1. Schil de peer en appel en snij ze in kleine blokjes. Verwarm de roomboter in een koekenpan samen met 2 eetlepels water. Voeg de peer en appel toe en bak het fruit zo’n 5 minuten totdat het zacht wordt. Roer regelmatig zodat het niet aanbakt.
  2. Snij ondertussen een kapje van het Turks brood en hol het brood uit zodat je het straks goed kunt vullen. Snij het vanillestokje in de lengte in, klap het stokje open en schraap met de bolle kant van je mesje het merg eruit. Meng dit in een kom samen met de kwark en een halve tl. kaneel.
  3. Snij of hak de hazelnootjes fijn en rooster ze in een droge pan lichtbruin op laag vuur.
  4. Roer de honing en overige kaneel door het fruit in de pan en verwarm nog een minuutje. Zet het vuur dan uit. Snij de banaan, aardbeien en gedroogde pruimen alvast in kleine stukjes.
  5. Schep de kwark in het brood en smeer het uit. Vul het brood vervolgens met de warme appel en peer, koude aardbei en banaan, rozijnen, pruimen en strooi als laatste de geroosterde hazelnootjes eroverheen. En dan: je dag top beginnen met dit feestelijke ontbijt!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

6 uur ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago