In het weekend of in de vakantie zin om eens een ander, feestelijk ontbijtje te maken? Dat had ik dus afgelopen weekend en ik maakte gevuld brood met warm fruit, geroosterde hazelnootjes en vanillekwark! Mmm… Weer eens wat anders dan een bakje yoghurt of crackertje met kaas.
De combinatie van zacht Turks brood, frisse vanillekwark en warm fruit bij elkaar is echt hemels… En met een ontbijtje zoals deze heb je je portie fruit voor de dag weer gecoverd.
Maak dit gevuld brood vooral met variaties van fruit toe dat je lekker vindt, of maar net wat voorhanden is in het seizoen. Blauwe bessen, frambozen, druiven, etc. Houdt er alleen rekening dat niet alle fruitsoorten lekker zijn als je het verhit, dus probeer het uit en gebruik je grote favorieten om dit recept nog heel vaak mee te maken.
Ik gebruikte dit witte, Turkse brood omdat het zo lekker luchtig en dik is. Daardoor past het goed qua smaak, maar dit brood kun je ook goed uithollen om te vullen. Dat is met een gewone boterham toch lastiger:) Mocht je dat toch lekkerder vinden: ik hou je niet tegen!
Zoek je meer inspiratie voor lekkere ontbijtjes met fruit? Probeer dan vooral eens een van deze heerlijke wraps met fruit, een selectie aan kleurrijke smoothie bowls of bak deze lekkere ontbijtcake met peer!
PrintEet smakelijk.
Liefs, Nanda
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…