Ontbijt Recepten

Brood gevuld met warm fruit en vanillekwark

In het weekend of in de vakantie zin om eens een ander, feestelijk ontbijtje te maken? Dat had ik dus afgelopen weekend en ik maakte gevuld brood met warm fruit, geroosterde hazelnootjes en vanillekwark! Mmm… Weer eens wat anders dan een bakje yoghurt of crackertje met kaas.

De combinatie van zacht Turks brood, frisse vanillekwark en warm fruit bij elkaar is echt hemels… En met een ontbijtje zoals deze heb je je portie fruit voor de dag weer gecoverd.

Ontbijten met warm fruit

Maak dit gevuld brood vooral met variaties van fruit toe dat je lekker vindt,  of maar net wat voorhanden is in het seizoen. Blauwe bessen, frambozen, druiven, etc. Houdt er alleen rekening dat niet alle fruitsoorten lekker zijn als je het verhit, dus probeer het uit en gebruik je grote favorieten om dit recept nog heel vaak mee te maken.

Ik gebruikte dit witte, Turkse brood omdat het zo lekker luchtig en dik is. Daardoor past het goed qua smaak, maar dit brood kun je ook goed uithollen om te vullen. Dat is met een gewone boterham toch lastiger:) Mocht je dat toch lekkerder vinden: ik hou je niet tegen!

Zoek je meer inspiratie voor lekkere ontbijtjes met fruit? Probeer dan vooral eens een van deze heerlijke wraps met fruit, een selectie aan kleurrijke smoothie bowls  of bak deze lekkere ontbijtcake met peer!

Print

Brood gevuld met warm fruit en vanillekwark

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml. kwark
  • Een rond Turks brood, een ronde variant kun je goed uithollen
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 1 peer
  • 10 aardbeien
  • 10 gedroogde pruimen
  • Een flinke hand rozijnen
  • 1 el. honing
  • Vanillestokje
  • 1 tl. kaneel
  • 25 gram hazelnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 25 gram roomboter

Instructions

  1. Schil de peer en appel en snij ze in kleine blokjes. Verwarm de roomboter in een koekenpan samen met 2 eetlepels water. Voeg de peer en appel toe en bak het fruit zo’n 5 minuten totdat het zacht wordt. Roer regelmatig zodat het niet aanbakt.
  2. Snij ondertussen een kapje van het Turks brood en hol het brood uit zodat je het straks goed kunt vullen. Snij het vanillestokje in de lengte in, klap het stokje open en schraap met de bolle kant van je mesje het merg eruit. Meng dit in een kom samen met de kwark en een halve tl. kaneel.
  3. Snij of hak de hazelnootjes fijn en rooster ze in een droge pan lichtbruin op laag vuur.
  4. Roer de honing en overige kaneel door het fruit in de pan en verwarm nog een minuutje. Zet het vuur dan uit. Snij de banaan, aardbeien en gedroogde pruimen alvast in kleine stukjes.
  5. Schep de kwark in het brood en smeer het uit. Vul het brood vervolgens met de warme appel en peer, koude aardbei en banaan, rozijnen, pruimen en strooi als laatste de geroosterde hazelnootjes eroverheen. En dan: je dag top beginnen met dit feestelijke ontbijt!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Loempias met champignons en kaas

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…

20 uur ago

Babi Pangang – uit het Smaakmenutie Kookboek

Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…

4 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

5 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

7 dagen ago

Vegan rode bietencurry

Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…

1 week ago

Chocolate Chip Cookie Baked Oats

Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…

1 week ago