Wil je graag zelf aan de slag met biscuitbeslag? Je maakt namelijk de mooiste stapelbare taarten met biscuitdeeg. Ik laat je zien hoe standaard biscuit taart beslag maken in zijn werk gaat. En daarna kun je deze gaan vullen met slagroom, botercrème of nog ander lekkers.

Zelf Biscuit taart beslag maken

Voor feestelijke en stapelbare en taarten kun je altijd het beste biscuitbeslag gebruiken. Dit zachte spons deeg is ideaal voor het horizontaal doorsnijden en vullen met botercréme, jam, gesneden fruit of slagroom. En met dit basis recept kun je zelf biscuit taart beslag maken voor je homemade taarten. Je krijgt hiermee een plak biscuit taart bodem met een doorsnede van 24 cm ongeveer 5 cm hoog (voor overige maten zie notes bij recept). Deze plak kun je dan horizontaal doorsnijden en vullen en maakt een taart voor 8-10 personen). Maar je kunt het recept ook x2 doen en een stapeltaart maken voor 15-20 personen.



Taarten decoreren met biscuit taart bodem

Je kunt de biscuittaart versieren met slagroom, creamcheese frosting, maar ik gebruik het liefst deze vanille botercrème voor taarten decoreren met biscuit taart bodem. Ga je de biscuit taart bekleden met fondant dan is Laura’s creme niet zo heel geschikt vanwege de melk, maar kun je beter standaard botercreme maken van gelijke verhoudingen poedersuiker en boter.


Variaties met biscuit taart beslag

Hoewel je hieronder het basis recept en how to beschrijving vind voor biscuit beslag, kun je met het beslag zelf ook nog meerdere kanten op! Hier volgen een aantal lekkere variaties die je kunt maken met biscuit taart beslag:

  • Voeg 1 eetlepel geraspte citroenschil toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een kleine lemon-twist op het recept.
  • Snijd een kleine vanillepeul doormidden en schraap deze uit. Voeg het merg toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een mooie diepe vanille smaak. Een lepeltje vanille extract kan ook natuurlijk.
  • Voeg 2 theelepels pumpkin spice/koekkruiden/speculaas kruiden toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een kruidige (indische) versie biscuittaart.
  • Voeg 2 eetlepels cacaopoeder toe aan het bloem/maizena mengsel tijdens stap 3. Vouw daarna pas door de het eimengsel. Idealiter voeg je dan ook iets meer suiker toe zodat de biscuit niet te droog wordt.
  • Voeg 1-2 theelepels espresso oploskoffie poeder toe (geen korrels!) aan het bloem/maizena mengsel tijdens stap 3. Vouw daarna pas door de het eimengsel

Taart recepten met biscuit beslag:

Heb je dan een heerlijke plak biscuit gemaakt? Dan wil je er vast en zeker ook meteen een heerlijk taart mee maken! Check hier een aantal variatie taart recepten die ik ook op de site heb staan. Klik op de foto’s om rechtstreeks naar de recepten te gaan. Geniet heerlijk van deze recepten met biscuit beslag!


Roze Kraamtaart voor Meisje
Kleine Smash Cake (baby 1 jaar)
Halloween Spinnenweb aart
Dinosaurus botercreme Taart
Unicorn meringue taart

Print

Recept: Biscuit taart beslag maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een basis recept voor zelf biscuit beslag maken. Dit zachte en luchtige deeg is ideaal voor stapeltaarten en om te decoreren met fondant of botercreme. #taart #biscuitbeslag . Check hier verschillende variatie mogelijkheden en voorbeeld taarten om te maken met biscuit taart beslag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 taartbodem 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 eieren
  • 125 gram fijne suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram maizena

Extra:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier & bakspray
  • (staande) keukenmixer  *
  • Au-bain Marie opstelling (ruime kookpan met laagje water)
  • keukenthermometer

( Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm(en) met bakpapier. Kwast de bodem en zijkant in met een beetje extra boter en ‘stof’ de binnenkant van de vorm(en) af met een beetje extra bloem. Strooi leeg en zet de vorm(en) apart.
  2. Doe de eieren, suiker en het zout in de mengkom (van de mixer) en plaats deze bovenop op de au-bain marie opstelling (een pan met laagje heet water op laag vuur). Let op dat de onderkant van de kom niet direct in het kokende water staat. Bij de volgende stap houd je tevens de thermometer bij de hand want het eimengsel mag niet boven 40 graden celcius uitkomen.
  3. Klop het eimengsel gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig. Bij een staande mixer klop je slechts met de hand 5 minuten au bain marie. Verplaats daarna de kom naar de staande mixeropstelling en klop nog eens 6 minuten op hoge snelheid. Het eimengsel zou licht van kleur en verdubbeld in volume moeten zijn.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en maizena boven elkaar in een aparte kom. Roer daarna goed door elkaar. Voeg dit vervolgens in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang hoor, want dan zakt je biscuit taart beslag in tijdens het bakken!
  5. Verdeel het biscuit taart beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de biscuits taart af gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de rand en laat volledig afkoelen op een rooster. Daarna kun je de taart naar wens decoreren

Veel Succes! Groetjes, Betty

Notes

*Heb je enkel een handmixer of handgarde? Zorg dan wel voor een losse vuurvaste mengkom (liefst van metaal of glas) die je op de kookpan met heet water kunt zetten.

Biscuit beslag in een kleinere bakvorm bakken:

  • voor een ronde vorm van 20 cm doorsnede haal je 20% van de ingrediënten af. (dwz. 4 ei, 100 gr suiker, snufje zout, 80 gr bloem, 20 gr maizena)
  • voor een ronde vorm van 16-18 cm doorsnede haal je 40% van de ingrediënten af. (dwz. 3 ei, 75 gr suiker, snufje zout, 60 gr bloem, 15 gr maizena)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf biscuit beslag bodems maken voor jouw mooiste stapeltaarten!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago