In Engeland staat het ontbijt bekend als de meest uitgebreide maaltijd van de dag. Niet alleen om lekker wakker worden en letterlijk de motor even opladen, maar ook omdat dit eiwitrijke Brits eenpans ontbijt boordevol omega 3, veten en proteine zit.
Tijdens een bloggersevent voor Jamie Magazine kreeg ik het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: Te gast bij Jamie cadeau. Dit kookboek is een hommage aan het thuisland van de Britse chef. Uiteraard mag het typische Engelse ontbijt dan ook niet ontbreken. Jamie maakte een variant waarin alle typische Britse ontbijtproducten in één koekenpan worden klaar gemaakt. Het is een grote omelet geworden met worst, spek, tomaten, champignons, oftewel een echt Brits eenpans ontbijt a la Jamie Oliver!
Dit Brits eenpans ontbijt is lekker makkelijk en betekent voor mij een stuk minder afwas op de vroege morgen. Het enige dat ik achterwege heb gelaten is de bloedworst (omdat ik dit gewoonweg niet lekker vind), maar die kun je dus gerust mee bakken met de worstjes. Het is een flink en stevig ontbijt en het werkt heeeeeeel goed tegen een kater! Eggs & Bacon always do the magic! Ben je fan van dit soort eiwitrijke ontbijtjes voor elke dag? Check dan hier nog meer Low Carb ontbijt recepten om van te smullen! Wil je trouwens weten hoe je de perfecte scrambled eggs maakt? Of ga naar dit recept voor easy peasy Lemonade scones voor bij het ontbijt of een High tea.
In Engeland staat het ontbijt bekend als de meest uitgebreide maaltijd van de dag. Niet alleen om lekker wakker worden en letterlijk de motor even opladen, maar ook omdat dit eiwitrijke Brits eenpans ontbijt boordevol omega 3, veten en proteine zit.
Extra: Koekenpan en oven (met grill stand)
Enjoy your breakfast!
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
View Comments
"Verhit de oven, met de grill stand, op de hoogste temperatuur."
Dat snap ik dus niet. Bij mij is het OF oven OF grill, niet beiden.
Hi Paul,
bij mij kan beiden !
maar ik zal het even wat overzichtelijker aanpassen, zodat mensen zonder grill ook uit de voeten kunnen. ;-)
Ik heb het voor moederdag gemaakt! Het was heerlijk. Alleen ik dacht ik doe het zonder oven, maar ik snap nu dat dat wel moet want de helft van de bovenkant bleef heel lang 'nat'.
Hi Sophie,
dat is inderdaad het geval, de bovenkant dient nog een beetje 'afgebakken' te worden in de oven. Mocht je misschien geen oven hebben, dan kun je de volgende keer de koekenpan afdekken met een grote deksel. wellicht dat dat ook helpt.
Ik hoop dat je moeder er van genoten heeft. Fijne moederdag!
Groetjes, Betty