Een boterkoek maken lukt werkelijk iedereen. Maar laat het maar aan bakkoningin Eefje Friedhoff over om er iets heel speciaals van te maken. Ik deel hieronder dan ook haar recept voor boterkoek met rozemarijn en abrikozen uit haar geweldig bakboek ‘Zoete Zooi.
Als er een baksel uit de Hollandse keuken is die ik echt kan waarderen, dan is het wel de boterkoek. Er zijn altijd maar een paar basis ingrediënten voor benodigd, maar omdat je er de lekkerste smaakmakers aan kunt toevoegen, kun je er ook volop mee varieren. Ditzelfde bedacht ook Eefje Friedhoff van Eefsfood.nl, die al een decennia lang haar zaligmakende zoete creaties deelt op o.a. Instagram. Haar boterkoek met rozemarijn en abrikozen is in ieder geval verslavend lekker en mijn favoriete recept uit haar allereerste bakboek.
Tijdens de Corona lockdowns verstuurde Eefje zelfs hele koekjesboxen op bestelling het land door en haar boterkoeken waren altijd al mijn grote favoriet. Nu heeft ze onlangs haar allereerste Bakboek uitgebracht en daar stond dit recept voor boterkoek met rozemarijn en abrikozen in. Het Zoete Zooi kookboek van Eefsfood bevat meer dan 80 bakrecepten waar iedereen zich wel aan kan wagen. Maar het staat ook bol van de tips en trucs, handig bakgereedschap, omrekentabellen en meer.
“Ik ben altijd op zoek naar lekkere smaakcombinaties, vind al snel iets saai. Waarom gewone boterkoek bakken als je ‘m ook kunt maken met abrikoos en rozemarijn? Voor dit boek bedacht ik onder andere Tiramisu Shortbread Bars, Appeltaart met een laagje bitterkoekjes en een creme brulee met een subtiel vleugje dragon.“ – Eefje Friedhoff
Naast onderstaande recept voor Eef’s Boterkoek met rozemarijn en abrikozen moet je zeer zeker ook eens deze lekkere bakrecepten proberen:
Heb je deze al in huis?
Topping:
Extra:
Eet smakelijk!
Eenmaal versgebakken en afgekoeld kun je de stukken boterkoek ook invriezen. Dan blijft het tot 3 maanden goed.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van Eefs recept voor boterkoek met rozemarijn en abrikozen.
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
Ga jij dit jaar voor een vegetarische kerst? Naast heel veel hoofdgerechten voor kerst vooral…
De ouderwetse Mokka Taart is er eentje die hier thuis op speciaal verzoek wordt gemaakt.…
Ja dat lees je goed: ik heb prei express laten verbranden in de oven! Terwijl…
Tijdens koude winteravonden eten wij graag stoofvlees. Deze Franse klassieker genaamd Boeuf Bourguignon is er…
Ben jij al lekker bezig met het kerstmenu? Uiteraard wordt er een waar spektakel als…
Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…