Smoothie Recepten

Boerenkool smoothie met blauwe bessen

Begin de dag met een hand voor groente en fruit en je bent lekker gezond bezig! Deze boerenkool smoothie met blauwe bessen voorziet je lijf van lekker veel vitamines, vezels en mineralen en is perfect als ontbijt, lunch, eiwitshake na het sporten en meer. Je kunt er voor kiezen om verse groenten en fruit te gebruiken of voor de (vaak goedkopere) diepvries variant te gaan.

De Amerikaanse ‘Kale’ hype

Boerenkool is bij velen natuurlijk bekend als een echte Hollandse wintergroente die we graag als stamppot eten. Rauwe boerenkool als bijvoorbeeld een salade of drankje is dan weer iets dat ik heb opgepikt tijdens mijn rondreis in Amerika. Met name in California kwamen we overal ‘ Kale‘  oftewel: boerenkool tegen op de menukaarten. In Amerika een veelgebruikte groente die in juices, smoothies, salades en soepen, maar ook gefrituurd als chips! Niet zo vreemd dat we dus ook binnen een paar jaar in Nederland grote fan werden van de ‘ Kale ‘  als echte powerfood! Deze boerenkool smoothie is dan ook een van mijn favoriete recepten om ermee te maken.

Vers vs diepvries – online diëtist Jonathan Klaassen schreef een artikel op deze site of verse groenten of diepvries of blik gezonder is. Lees het artikel hier terug.

Rauwe Boerenkool smoothie als ontbijt

Wist je dat boerenkool meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Daarnaast bevat het ook vitamine A, wat goed is voor een mooie huid en goede ogen en met een flinke hoeveelheid vitamine K dat zorg voor sterke botten. Serveer je rauwe boerenkool smoothie met blauwe bessen als ontbijt en je hebt een glas vol powerfood en antioxidanten! Of voeg lekker een schep eiwitpoeder toe en drink hem als eiwitrijke oppepper of vervangende lunch na het sporten! Voor de liefhebbers heb ik dan ook nog veel meer lekkere (hartige) recepten met boerenkool want deze gezonde groenten mag je lekker vaak op het menu zetten.


Print

Recept: Boerenkool smoothie met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Een power smoothie voor het ontbijt! Deze boerenkool smoothie bevat veel vitamine C en calcium. Heerlijk op smaak brengen met blauwe bessen voor nog meer vitamines.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothies
  • Method: blenden
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ rijpe avocado (ca 50 gram)
  • 100 gram boerenkool (vers of diepvries)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 scoop eiwitpoeder (optioneel)
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingstijd: 5 minuten.

Extra: 

  • Blender (of gebruik een hoge kan + staafmixer)

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten voor deze boerenkool smoothie in een blender of mix in een hoge kan met een staafmixer.
  2. Voeg desnoods wat extra water toe tot je een dikte hebt dit jij persoonlijk lekker vind (of door je rietje past 🙂 Serveer de boerenkool smoothie met blauwe bessen direct.
  3. Als je groente en fruit uit de vriezer gebruikt hoef je deze niet vooraf te ontdooien. Het maakt je smoothie lekker koel, maar zorgt er ook voor dat je de smoothie bijvoorbeeld mee kunt nemen naar je werk of sportschool en dus later te nuttigen.

Eet smakelijk!

Notes

Variatietips:

  • vervang de avocado door bijvoorbeeld banaan of mango voor een meer zoete smaak!
  • Vervang de boerenkool gerust eens door spinazie of kropsla.
  • Voeg ook gerust andere smaakmakers toe, zoals verse munt, gember, pumpkin spice, honing etc.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi,
    ik heb het net gemaakt. Als je avocado gebruikt en alleen 1 handje bessen dan overheerst boerenkool. Met extra handje bessen, en 1 kiwi was het perfect ! :) met mango zou ik het niet doen die is zoeter. Anders is het echt lekker smoothie.
    Bedankt voor recept.

Recent Posts

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

22 uur ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

3 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

4 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

7 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago