Vlees Recepten

Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

Wij zetten graag onze tanden in een goed stukje vlees! En dan gooien wij voor het gemak een bavette op de barbecue. Weliswaar in Oosterse marinade, naar recept van BBQ kookboeken auteur Julius Jaspers!

Het is geen geheim dat wij in Huize Betty dol zijn op barbecueën, dus alle inspiratie op dit gebied hebben wij dan ook genoegd, check bijvoorbeeld eens deze 15x barbecue recepten voor zomer en winter. Als echte BBQ liefhebbers gaan we dan ook regelmatig aan de slag met een stuk vlees dat niet zomaar bij de supermarkt ligt. Met name lange of grote stukken vlees doen het perfect op de barbecue. Dus gingen we aan de slag met het maken van een bavette op de barbecue in Oosterse marinade.

BBQ workshop met Julius Jaspers

Ik denk dat we Julius Jaspers toch wel een beetje de barbecue koning van Nederland mogen noemen? Hij is altijd wel te vinden in de buurt van een Big Green Egg (op festivals e.d.) en ik zie hem er altijd de mooiste stukjes vlees van af halen. Dus als ik mee mag naar zijn BBQ workshop in het Miele Inspiratiecentrum in Vianen, dan ben ik ook helemaal door het dolle heen. Manlief was zelfs een tikkeltje jaloers op me.

Tijdens deze middag leert de barbecue maestro ons diverse grill methodes en uiteraard gaan we aan de slag met heerlijke barbecue recepten van zijn hand. En wij kregen dan ook een prachtige Skirtsteak, een stuk ‘werk vlees’ uit het middenrif van de koe, welke in een Oosterse marinade wat ‘soepeler’ werd gemaakt. En daarna uiteraard gegrild op de barbecue. Thuis vervangen wij de Skirtsteak alleen door een bavette, ook wel Flank Steak, afkomstig van de vang van de koe en dus ook een stuk ‘werk vlees’. Maar perfect passende bij het recept van de Oosterse marinade die ik van Julius mee kreeg.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Bavette op de barbecue (in Oosterse marinade)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 4 personen

Ingredients

  • 3 tenen knoflook,
  • 2 spaanse rode pepers,
  • 6 bosuien,
  • 3 stengels citroengras, platgedrukt,
  • 200 ml sojasaus,
  • 30 gram Sriracha chilisaus,
  • 600 gram runder bavette (Flank Steak), ongeveer 2 cm dik.

Instructions

  1. Maak als eerste de Oosterse marinade: Pel de knoflook en pers deze uit. Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn. Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
  2. Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.
  3. Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en trim eventuele stukjes vlies of harde stukjes.,
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare). Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
  5. Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.

Heel veel BBQ plezier!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

4 uur ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

2 dagen ago

Granolataart met mango (video)

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…

5 dagen ago

Barbacoa Mexicaans stoofvlees

Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…

7 dagen ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

1 week ago

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 weken ago