Een van mijn grote helden is Paula Deen. Deze prachtige dame uit Amerika maakt de heerlijkste ‘Southern Style’ gerechten, vanuit haar eigen keuken of een van haar restaurants. Haar ‘Banoffee pie‘ stond al een tijdje op mijn to-do lijst.
Banoffee Pie is een samenvoeging van de woorden: Banana en Toffee ( karamel) = Banoffe Pie. En in dit recept wordt gecondenseerde melk verwarmt in de oven, todat deze een soort karamelpudding vormt. Het is in ieder geval een banaan-karamel taart die je niet zo gauw meer zult kunnen vergeten.
Tijdens de paasdagen zet ik maar al te graag een mooie paas taart op tafel! Check hier dan ook 10x Taart voor Pasen recepten op een rijtje. Vrolijk, kleurrijk en bovenal heel lekker natuurlijk! Het resultaat van deze Banoffee Pie is een banaan-karamel taart die zo vol en rijk van smaak is, dat je hier zeker de show mee zult stelen tijdens Pasen. De slagroom laag is niet zo zoet en bied een goed contrast met die heerlijke zoete karamellaag! Ik heb de verhoudingen iets aan moeten passen, zodat deze taart in een 24 cm springvorm zouden passen. Dit is toch vaak een standaard maat die wij in Nederland in huis hebben.
Kun je geen genoegen krijgen van die heerlijke karamel in de Banoffee Pie? Dan hebben wij nog meer recepten met karamel voor je! Maak dan ook eens deze chocolade-karameltaart! Of voor een Snickers taart met chocolade, fugde en pinda’s! Ook leuk: maak eens kleine gedecoreerde banoffee cupcakes! Dat wordt genieten!
Banoffie Pie een overheerlijke banaan-karamel taart uit het zuiden van Amerika. Alle smaken komen samen in een verrukkelijke taart bestaande uit 3 lagen!
Extra:
Enjoy y’all! Groetjes, Betty
Wist je dat je de karamellaag ook in een pannetje kunt bereiden? Trek hier wel 2 uur kooktijd voor uiit! Check hier het recept voor zelf dulche de leche maken. Laat de blikjes iets afkoelen, open en spatel de karamel over de bodem.
(Bron recept: Foodnetwork.com)
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Deze taart vorige week gemaakt. Wel met gecondenseerde kokosmelk ipv de gewone gecondenseerde melk. Mega lekker maar totaal mislukt! De gecondenseerde kokosmelk werd in de oven vloeibaar en dat werd zelfs na een uur in de vriezer niet beter...... Gegeten in een kommetje met lepel? maar de smaak was heerlijk!!
Enig idee hoe dat kan? De gecondenseerde kokosmelk was in het blikje niet vloeibaar, toen was het een dikke creme.
Nee sorry, dat weet ik echt niet. Ik heb zelf geen ervaringen met gecondenseerde kokosmelk.
Wellicht heeft een van de andere lezers hier een idee over?
Waarom.?
In de kokosmelk zitten geen melkeiwitten. Melkeiwitten in combinatie met suiker zorgen dat de karamel ontstaat.
Dank je wel voor je input Sofphie!
Hoi, ik heb alles volgens je recept gedaan. Hij staat in de koelkast om morgen af te werken.
Maar ik kom er nu achter dat bij alle banoffeetaarten de caramel veel bruiner is. En zie ook dat hij in de oven op 220 graden moet terwijl in het recept staat 160 graden.
Durf hem morgen niet te presenteren.
Hi Astrid,
je zou de eerste persoon zijn die me dan laat weten dat hij mislukt is. Ik hoop dat hij na een nachtje koelen dus alsnog helemaal naar behoeven was, dus hoor het graag van je :-)