Onlangs heb ik heerlijke foodpost ontvangen van JAN Pannenkoeken. Nu zijn Dylan en ik  beiden dol op American pancakes als ontbijt, en in het weekend nemen wij hier ook gerust de tijd voor om deze zelf te maken. Dus ik bedacht er deze geweldige combinatie van bacon, banana,blueberry pancakes van!

Kant-en-klare JAN pannenkoeken

Maar de pannenkoeken van JAN zijn een uitkomst op de ochtenden dat je niet zoveel tijd hebt:  Ze zijn namelijk al kant-en-klaar, en ook nog eens heel lekker! Zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, en niet te zoet. Een verademing op het gebied van kant-en-klare pannenkoeken en pancakes!  Je warmt ze gewoon even op in de broodrooster, of popt ze even in de magnetron.. en klaar is kees. Ik bedoel JAN.. Hoe dan ook, dit recept voor Bacon Banana Blueberry pancakes wordt op deze manier een super snel ontbijt om maximaal van te genieten! p.s. Je kunt natuurlijk ook gewoonweg zelf American Pancakes bakken en genieten van dit recept en beleg.

Voor dit recept voegde ik 3 van mijn favoriete ontbijtproducten toe:  plakjes ontbijtspek, stukjes banaan en blauwe bessen. En als jullie de ochtend ook beginnen met een toren van deze Bacon-Banana-Blueberry pancakes, dan kan de dag niet meer stuk! Let op! Je zult misschien wel een extra rondje moeten hardlopen, maar dan kun je wel lekker genieten. Gelukkig vind je op deze website inmiddels heel veel verschillende en gezondere pancake variatie recepten. Van glutenvrij, suikervrij maar ook low carb pancakes! Check hier 10x pancakes recepten om van te smullen!


Print

Recept: Bacon Banana Blueberry pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Je maakt deze mooie hoge stapeltoren van American Pancakes met de kant-en-klare pannenkoekjes van JAN Pannenkoeken! Ik bedacht er deze geweldige combinatie van bacon, banana,blueberry pancakes van en die staat echt slechts in een paar minuten op tafel!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 plakjes bacon of ontbijtspek (ca. 40 gr)
  • 3 (kant-en-klare) JAN pancakes
  • klein handje blauwe bessen
  • 1 kleine banaan, in (dikke) plakken
  • Stroop of pancake syrup of honing
  • een paar fijngehakte walnoten

Extra:

  • Koekenpan
  • Broodrooster (of magnetron)

Instructions

  1. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon aan twee kanten krokant. Laat hierna op een keukenpapiertje uitlekken.
  2. Verwarm de pancakes in de broodrooster of magnetron.
  3. Giet of smeer een beetje stroop op 1 pancake en druk hier de blauwe bessen in. Leg hier 2 plakjes uitgebakken bacon bovenop en druppel hier (eventueel) weer wat stroop op.
  4. Dek af met een nieuwe pancake. Giet of smeer deze ook weer in met een beetje stroop en druk hier de plakjes banaan in. Leg hier ook weer 2 plakjes uitgebakken bacon bovenop en druppel hier ook (eventueel) weer wat stroop op. (De stroop houd de boel een beetje bij elkaar, en zorgt ervoor dat je torentje niet zo snel omvalt.
  5. Dek af met de laatste pancake en leg hier nog wat laatste blauwe bessen en fijngehakte walnoten bovenop. Overgiet het geheel naar wens met stroop en smullen maar!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met JAN pannenkoeken. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Thanks simone! Ik stond er ook echt van te kijken toen ik de foto's uploade op de computer.. en dat om 7 uur sóchtends.. Zo zie je maar dat de workshop een goede investering was. :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago