Momenteel is het Chinese Nieuwjaars feest in volle gang en dat inspireerde met op deze Meatless Monday om een Aziatische noodles salade te maken! Lekker vegetarisch met onder andere kool, wortel, sojabonen en een heerlijke sojadressing. De salade zit vol Hollandse seizoensgroenten maar past eigenlijk perfect in deze maaltijdsalade met Aziatische smaakmakers!
Zo in het nieuwe jaar is het voor mij weer hoog tijd om even te letten op het eten. Ik heb heerlijke feestdagen achter de rug, waarbij ik -zoals altijd- veel te veel en veel te lekker heb gegeten. Hoog tijd voor weer wat gezonde, voedzame maaltijden op tafel vol vitamines. Deze vegetarische Aziatische noodles salade is zo’n recept dat perfect past bij goede voornemens en een gezonde(re) levenstijl. Boordevol groenten die net aan beetgaar zijn, iets dat echt typerend is voor veel Aziatische keukens. En afgemaakt met een heerlijke soja-knoflook dressing is dit een maaltijdsalade om van te smullen. Als je hier fan van bent dan moet je zeker ook eens deze japanse miso soep met noodles maken.
Deze Aziatische noodles salade is heel geschikt om aan te passen naar eigen wens. Ik heb een suggestie gegeven van de hoeveelheid groenten die je erin kunt verwerken, maar pas dit vooral aan naar eigen wens. Bovendien kun je zelf natuurlijk ook groenten, noten en/ of zaden toevoegen die je lekker vindt of nog hebt liggen. Andere maaltijd salades die goed bij dit seizoen passen, zijn bijvoorbeeld deze Pompoen salade met bietjes en deze Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel. Ook beide aanraders!
Momenteel is het Chinese Nieuwjaars feest in volle gang en dat inspireerde met op deze Meatless Monday om een Aziatische noodles salade te maken! Lekker vegetarisch met onder andere kool, wortel, sojabonen en een heerlijke sojadressing. De salade zit vol Hollandse seizoensgroenten maar past eigenlijk perfect in deze maaltijdsalade met Aziatische smaakmakers!
Voor de salade:
Voor de dressing:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: Je kunt deze salade lauwwarm of koud serveren. Lauwwarm vind ik zelf vooral in het najaar en in de winter lekkerder. Heb je wat salade over? Bewaar dit dan vooral 1-2 dagen goed afgekoeld in de koelkast. Dan kun je het later nog eens koud serveren als bv. lunch.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische Aziatische noodles salade wilt gaan maken!
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…