Kennen jullie Annabel Langbein al? Deze Nieuw-Zeelandse dame heeft een eigen serie op 24Kitchen en staat bekend om haar vele eetfeestjes en ‘simple pleasures’ die ze uit het leven haalt. Wij mochten als een van de eerste in Nederland haar nieuwe kookboek ontvangen en konden niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Hoog tijd om ons eigen Annabel Langbein diner te organiseren dus.
In de blogpost van gisteren vertelde ik jullie al over het nieuwe kookboek van Annabel Langbein: Simple Pleasures. Om dit boek aan de ultieme test te onderwerpen, werd er een heus eetfeestje georganiseerd en werd er gekookt uit haar nieuwe boek.
Welkomst cocktail:
Bij binnenkomst kreeg iedereen eerst een glaasje limoncello aangeboden. Normaliter duurt Limoncello maken zo’n 6 weken, maar in dit boek vind je een eenvoudig recept voor limoncello met vodka maken in 48 uur. In Annabel haar kookshows komen de welkomstdrankjes voor de gasten ook altijd terug. Want eenmaal binnen wil iedereen zijn dag kunnen loslaten en ontspannen.
Voorgerecht:
Daarna werd het voorgerecht geserveerd: een pissaladière met courgette en feta. Je kunt dit het beste vergelijken met een hartige plaattaart met lekker veel groenten.
Hoofdgerecht:
Ons hoofdgerecht bestond uit Zalm met pesto uit de oven en daar werd een Saffraan risotto met spinazie bij geserveerd. Beide recepten passen heel goed bij elkaar dus wees geïnspireerd om hier thuis ook zelf mee aan de slag te gaan!
Dessert:
Voor het dessert namen wij allemaal plaats op het balkon. De avond was nog broeierig warm en onder het genot van Italiaanse Jam taartjes sluiten wij deze avond succesvol af.
Wil jij ook jouw eigen Annabel Langbein thuisdiner gaan organiseren? Klik dan hier om het Simple Pleasures kookboek te bestellen.
Groetjes, Betty
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…