Kookboeken

Simple Pleasures Kookboek – van Annabel Langbein

Deze week komt het nieuwe kookboek van de Free Range Cook uit:  Simple Pleasures! Annabel Langbein is bekend van haar kookprogramma’s op 24Kitchen, maar deze Nieuw-Zeelandse dame heeft inmiddels al vele kookboeken en TV series gemaakt. Vandaag presenteer ik jullie dan ook haar geweldige nieuwe Simple Pleasures kookboek.

Haar vorige boek: The Free Range Cook staat al een tijdje in de top 5 best verkochte Internationale kookboeken (bron: Bol.com), dus haar nieuwe kookboek Simple Pleasures beloofd veel goeds. Annabel staat er met name om bekend dat zij alles vers uit de tuin haalt, en werkelijk alles is bij haar home-made. Menig foodie haalt dan ook zijn hart op tijdens het bekijken van haar kookprogramma’s, en ik kan alleen maar dromen van zo’n moestuin. Zij werkt veel met seizoensproducten, en haar inspiratie haalt zij van over de hele wereld. Dat lees je ook terug in de recepten van haar boek, en dat maakt het boek ook zo divers.

Afgelopen maand mocht ik, als één van de eersten in Nederland, het nieuwe kookboek al ontvangen en uitproberen. Het boek staat boordevol heerlijke en vooral makkelijk recepten. Het is een heel groot en dik boek, en heel veel herken ik al terug uit haar tv shows. Wat ik vooral heel leuk vind is dat bij een aantal recepten een QR-code vermeld staat. Deze kun je scannen met je smartphone en dan ga je automatisch naar het how-to filmpje van dat recept.

Wat ik ook prettig vind, is dat er meerdere voorbeeld-menu’s in het boek vermeld staan. Annabel heeft dan een aantal recepten gebundeld voor ons, zodat wij heel gemakkelijk een meer-gangen feestmaal op tafel kunnen toveren. En het zijn dan ook recepten die goed bij elkaar passen/horen, maar je mag natuurlijk ook gewoon zelf experimenteren.

Alhoewel dit kookboek deze week pas officieel uit komt, mocht ik hem afgelopen maand al ontvangen en beproeven. Als ultieme test hebben wij thuis een typisch meergangen Annabel Langbein diner thuis georganiseerd, met behulp van dit boek. En ging ik ook nog aan de slag met haar recept voor 7x koekjes met gecondenseerde melk en die wil jij ook gaan maken.

 Heerlijke en met name eenvoudige recepten, geïnspireerd door landen van over heel de wereld. De QR codes zijn een uitvinding, met name voor beginnende koks. Achterin staan tevens bladwijzers om te kunnen zoeken op o.a. vegetarisch en glutenvrije recepten. En de voorbeeld menu’s zijn ideaal voor mensen die een feestje willen voorbereiden. Bij de vraag: wat de doen met de kliekjes? Daar heeft Annabel ook vaak wel een variatietip voor!

De hoofdstuk indeling is anders als je wellicht gewend bent. Er zijn 6 hoofdstukken, waaronder: Uit de Oven, Uit de tuin, Van de boerderij, Uit meer en zee, Uit de boomgaard en Uit de vooraadkast. Hoewel dit typisch Annabel is, moet je zo dus op 6 plekken zoeken naar voorgerechten of desserts. Dat is wel even wennen.


Verkoopinformatie

  • Titel: Simple Pleasures
  • Auteur: Annabel Langbein
  • Uitgever: Unieboek / Het Spectrum
  • ISBN: 978 990 00 32520 7
  • o.a. te koop bij Bol.com
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago