Nagerechten

Aardbeien met balsamico en mascarpone

Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!

Aardbeien met balsamico toetje

In het zomerseizoen komen de aardbeien dikwijls voorbij. Ze zijn in die seizoen goed (en voordelig) verkrijgbaar en hebben lekker veel smaak. En het zijn juist deze zoetzalige aardbeien die dan uitstekend combineren met hartige kazen, zoals mozzarella, ricotta, mascarpone etc. Voor een beetje meer pit, marineer je de aardbeien met balsamico en voeg je een lekkere crunch toe met fijngehakte pistachenoten. Zo simpel, maar werkelijk zo lekker.

Kun je geen genoegen krijgen van aardbeien deze zomer? Serveer dan ook eens dit typisch Britse zomerdessert: Eton Mess !

Print

Recept: Aardbeien met balsamico en mascarpone

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Italianen zijn natuurlijk dol op DOLCI! Dus Italiaanse toetjes komen ook aan bod tijdens de ITALIE maand op de blog. Deze week op het menu: aardbeien met balsamico en mascarpone! Soms zijn het de meest simpele dingen in het leven, die er toe doen. En af en toe genieten van een heerlijk toetje hoort daar ook bij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerecht
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram mascarpone,
  • 1 vanillestokje,
  • 500 gram aardbeien,
  • 3 eetlepels balsamico azijn (di Modena),
  • handje pistachenoten,
  • poedersuiker.

Extra:

  • (hand)mixer,
  • klein bolzeefje.

Instructions

  1. Klop de mascarpone romig met de (hand)mixer. Voeg het merg van een uitgeschraapt vanillestokje toe.
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd in vieren. Verdeel over 4 bordjes of schaaltjes en besprenkel met de balsamico azijn.
  3. Hak de pistachenoten grof en verdeel deze over de aardbeien. Schep op elk bord een flinke lepel van de mascarpone.
  4. Giet een beetje poedersuiker in het bolzeefje en strooi dit naar smaak over de aardbeien met balsamico en mascarpone.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

3 dagen ago

Loempias met champignons en kaas

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…

4 dagen ago

Babi Pangang – uit het Smaakmenutie Kookboek

Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…

1 week ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

1 week ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Vegan rode bietencurry

Het is weer een Meatless Monday en daar past deze romige, vegan rode bietencurry met…

2 weken ago