Overige

Inspiratie voor de (eetbare) buitentuin

Spring is in the air! En die warme lentedagen brengen wij maar al te graag door in de tuin of op het balkon. Maar het voorjaar is ook het moment om de (eetbare) buitentuin eens flink aan te pakken.

Ik geef jullie wat inspiratie voor je eigen moestuin, verticale tuin of balkon. Want met een beetje groene vingers en coole accessoires maak je de tuin of balkon helemaal zomerklaar.

Bouw je eigen moestuin

Zet zoals dat ik het ‘zelf-eten-maken’ promoot, ben ik ook groot voorstander van je eigen groente verbouwen en moestuinieren. Het zit toch een beetje in mijn aard (en familie) om je eigen groenten en kruiden te groeien en dan kun je een hele zomer lekker genieten van o.a courgette, paprika’s, tuinbonen en aubergine. Met een beetje liefde en geduld, kun je heel goed besparen op je groente, fruit en kruidenplantjes. Daarnaast is de tijd die je lekker in de buitenlucht doorbrengt, lekker stress verlagend en maakt het je hoofd leeg. Wil je het ook eens proberen, bekijk hier meerdere tuinkassen en kweekbakken voor tuin en balkon.

 

  • Genoeg ruimte? Plaats een vierkante meter moestuinbak van ESSCHERT  in je tuin- 100 x 100 cm -vurenhout – € 29.95
  • Voor op bijvoorbeeld je kleinere balkon plaats je deze kleinere OUTDOORLIFE Kweekbak op poten – 90 x 40 cm – vurenhout – € 34.95
  • En zo weet je precies wat je ook alweer gezaaid hebt: met houten moestuin labels van ESSCHERT – pot 40 stuks, inclusief potlood  – € 11.95

 

Ga de hoogte in met een verticale tuin

Voor diegenen die minder tuinoppervlakte tot hun beschikking hebben, is een verticale (moes)tuin een oplossing. Je kunt dan denken aan een smalle, hoge kweekkas, tegen een muur bijvoorbeeld. Op de planken kun je dan verschillende bakjes of plantenpotten met je oogst plaatsen. Of koop speciale bakken die je verticaal tegen de muur aan schroeft, dan kun je daaronder altijd een zitje of iets dergelijks kwijt. Ruimte besparend, maar ook meteen een mooie opvulling van die saaie, kale muren op balkon of terras.

 

Kleine kweekkasjes en plantenhuisjes

En tot slot, kleed je de eettafel ook leuk aan! Met bijvoorbeeld verse kruiden in een kleine (open) plantenbak of kweekkastje. Het staat super vrolijk en dit idee kun je zowel binnen-, als buitenshuis toepassen. Neem bijvoorbeeld de open kweekkastjes van Mica. Ze zien er industrieel en stoer uit, en die eetbare kruidenplantjes kun je altijd bijknippen en gebruiken tijdens het koken of barbecueën. Het zijn immers heerlijke smaakmakers! Neem eens een kijkje bij deze stoere design bloempotten en bloembakken.

  • Glazen MICA Kweekkasjes met metalen frame en betonnen kweekbak – Set van 2 – € 34.95
  • Open MICA plantenhuisjes met metalen frame en houten plantenbak – set van 2  – € 24.95

Tot zo ver mijn tips om je tuin, balkon of eetkamer net een beetje meer bijzonder en groener te maken. Ik ben benieuwd wie van jullie nog meer last heeft van ‘groene vingers’? en of je dit in een heuse moestuin of bijvoorbeeld op de vensterbank doet? Wat is bijvoorbeeld jouw favoriete groente of fruit om zelf te verbouwen?

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago