Lunch recepten

4x Tosti uit de pan (met een Europees tintje)

(Sponsored) – Tosti’s maken in de koekenpan is heel makkelijk en eigenlijk ook veel lekkerder als tosti’s uit het grill ijzer. Dus verzamelde ik 4x recepten voor tosti’s uit de pan met een Europees tintje. Speciaal voor de gevoelige buikjes gebruik ik glutenvrij brood van Schär en maak ik 4 soorten tosti’s met typisch Hollands, Italiaans, Spaans en Frans beleg. Stuk voor stuk erg lekker en ik ben benieuwd welke jullie favoriet is!

Glutenvrije tosti met Schär

Zoals jullie wellicht weten heb ik een beeetje overgevoelig buikje. Daarom zie je steeds vaker glutenvrije recepten op deze site terug. Schär is een van de koplopers in de Europese markt, op het gebied van glutenvrije bakkersproducten. Want met hun uitgebreide glutenvrije assortiment van broden, koekjes, wraps en pizza’s, hoeven diegenen met een glutenallergie eigenlijk niets meer te missen. Dus op een vroege zondagochtend ga ik lekker aan de slag met glutenvrije tosti’s met Schär brood.

Deze glutenvrije tosti’s uit de pan maak ik dan ook met Schär Meisterbäckers Classic brood. Het lijkt nét witbrood, maar wordt gemaakt met o.a. gierst en quinoa. Het resultaat is een luchtig brood dat zich uitermate goed leent voor het maken van tosti’s. En zeg nou zelf, bij tosti’s hoort nou eenmaal ‘wit’ brood.

Beleg vervolgens met jouw favoriete tosti met diverse soorten kaas, vlees, groente of fruit en bak vervolgens je tosti’s in de pan. Een koekenpan wel te verstaan. En ik heb in ieder geval 4 heerlijke tosti variatie recepten voor jullie verzameld. Check hier nog veel meer tosti recepten op een rijtje.


Heb je deze al in huis?


4x Recepten voor Tosti uit de koekenpan

(ontbijt of lunch gerecht – hou rekening met 1-2 glutenvrije tosti’s per persoon)


Hollandse Tosti uit de pan:

Wat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood
  • 1 grote plak (achter)ham
  • 1 grote plak (jonge) goudse kaas
  • 1 theelepel Sambal Oelek,
  • klontje boter

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de ham, en vervolgens kaas. Besmeer de tweede snee brood met de sambal en stapel deze bovenop, met de sambal naar binnen.
  2. Gebruik een kwast om de buitenzijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Hollandse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

Italiaanse Tosti uit de pan:

Wat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood
  • ½ bolletje mozzarella, in plakken
  • 3 zongedroogde tomaten, uit een pot, uitgelekt
  • 1 theelepel groene pesto
  • klontje boter

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de zongedroogde tomaatjes en verdeel hier de kaas overheen. Besmeer de tweede snee brood met de pesto sambal en stapel deze bovenop, met de besmeerde kant naar binnen.
  2. Gebruik vervolgens een kwast om de buitenzijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Italiaanse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

Spaanse Tosti uit de pan:

Wat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood
  • 4 plakjes chorizo
  • 1 flinke plak (belegen) kaas
  • 1 theelepel tappenade van zwarte olijven
  • klontje boter

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de chorizo en vervolgens de kaas. Besmeer de tweede snee brood met de tappenade en stapel deze bovenop, met de besmeerde kant naar binnen.
  2. Gebruik een kwast om de uiterste zijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Spaanse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

Franse Tosti uit de pan:

Wat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood
  • 2 plakken geitenkaas
  • ¼ peer, in dunne plakken
  • 1 theelepel honing
  • snufje gedroogde tijm
  • Klontje boter

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de ham, en de helft van de kaas. Verdeel hier de plakjes peer overheen en lepel hier de honing overheen. Dek af met de resterende kaas en strooi de tijm er overheen. Dek vervolgens af met de tweede snee brood.
  2. Gebruik een kwast om de uiterste zijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Franse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

Uiteraard is het ook mogelijk om tosti’s in een panini pers/grill ijzer te maken, maar mijn ervaring is dat het brood dat zeer krokant of zelfs te droog wordt. Op het moment dat je tosti’s in een pan en met een klontje boter bakt, heb je een veel zachter en smeuïg resultaat. Probeer het maar en ervaar het zelf!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Schär. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Dit artikel bevat affiliate links naar Coolblue.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago