Ben jij ook een liefhebber van een klein zuurtje of iets knapperigs toevoegen aan je gerechten? Maak dan eens zelf mosterd kaviaar. Dit zijn eigenlijk ingelegde mosterdzaadjes die lekker fris, zout, zoet en zuur van smaak zijn en je kunt ze echt bijna overal voor of bij serveren.
Door groente in te maken kun je ze vaak heel lang op voorraad houden en geven ze een mooi zuurtje aan je gerechten. Denk bijvoorbeeld aan ingelegde uien of de Indonesische Atjar Tjampoer. Maar wist je dat je ook ingelegde mosterdzaadjes kunt maken? Ook als je geen liefhebber bent van smeerbare mosterd – omdat dit toch vaak best pittig kan zijn – is onderstaand recept een heerlijk, mild en zelfs beetje zoete manier van mosterzaadjes serveren. Het wordt dan bijna een delicatesse en sommigen noemen het dan ook wel ‘mosterd kaviaar’. Daarnaast is dus ook een leuk vegan alternatief voor de viskuit!
Als de weckpot eenmaal geopend bewaar je mosterd kaviaar het liefst in de koelkast
Eet smakelijk!
Als je potjes met ingelegde mosterdzaadjes voor in de voorraadkast maakt ,dan dien je de weckpotten na het vullen direct te sluiten. Door het afkoel process zullen de potten vacuum trekken en kun je de weckpotten veel langer op voorraad houden. Na opening svp in de koelkast bewaren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor homemade ‘Mosterd Kaviaar’ ofwel ingelegde mosterdzaadjes wilt gaan maken.
Tijdens winterse dagen warmen wij onszelf graag op aan een kop soep. Deze heldere minestronesoep…
Ik heb me toch een heerlijk winterse soeprecept voor jullie. Deze vegetarische soep is gemaakt…
Het is de 3e maandag van January en die wordt ook wel omschreven als 'Blue…
De cheesecake is natuurlijk wereldwijd beroemd. Maar heb je ook wel eens een Italiaanse kaastaart…
In Aziatische landen komt zeewier regelmatig terug in soepen of als topping. In Korea maakt…
Wil je graag afvallen zonder hongergevoel? Het klinkt bijna als een sprookje, maar het kan…