Categories: Persoonlijk

Winfrieds Woonkamer – Betty op bezoek bij Radio 6

Gisterenavond was het zo ver:  ik was voor het eerst te horen op de RADIO!  Ik mocht een avondje komen koken in de studio van Radio 6 en was te gast in ‘Winfrieds Woonkamer‘ .

Radio 6 staat bekend als de Soul & Jazz station, en van maandag t/m donderdag is de show van Winfried Baijens. In ‘Winfrieds Woonkamer‘ staat elke uitzending een andere gast kok centraal en staat de uitzending voor een groot deel in het teken van eten.  De gast kok kan een bekende kok zijn, maar ook een muzikant met een culinaire passie of een zeer goede hobbykok of foodblogger.

Er wordt een heerlijk gerecht + toetje gekookt, die tijdens de uitzending geproefd wordt door de aanwezige gasten in de studio. Naast dat het programma live te horen is, wordt er ook  gefilmd met de Radio 6 webcam en is deze live te bekijken op de website.

Afgelopen weken gingen o.a. Gereon van Gereon’s Keuken, en Simone van Simones Kitchen mij al voor, en gisterenavond was het dus mijn feestje.

Een super leuk, lekker en Italiaans getint feestje! Wij hebben namelijk gesmuld van Saltimbocca (van kipfilet) met gegrilde asperges.

En ‘wein hört dabei , dus uiteraard werd hier een voortreffelijke aspergewijn bij geserveerd van Puklavec & Friends. Ik ben groot fan van dit wijnhuis, en niet alleen omdat zij uit Slovenië (dicht bij mijn roots) komen.

Speciaal voor de gelegenheid kiest Winfried ook een plaatje uit die past bij het gerecht van de avond, en speciaal voor de Saltimbocca werd dit:  Jump, Jive an’ Wail van Louis Prima.  Een swingend liedje voor bij een smaakexplosie in de mond. Saltimbocca betekent namelijk niet voor niets  ‘Spring in de mond‘.

Ik moet eerlijk toegeven, ik was een beetje zenuwachtig voor dit radio optreden, maar meer omdat ik bang was om met een mond vol tanden te staan. Geef mij maar liever een mond vol eten.. Maar de heren in de studio hebben hun uiterste best gedaan en zorgden ervoor dat ik mij heerlijk op mijn gemak voelde. Weg waren de zenuwen! Of zou de wijn hier dan toch ook een steentje aan bij hebben gedragen?..

Alora, na de saltimbocca werd het uiteraard tijd voor de ‘dolci‘, en had ik Italiaanse Jam taartjes gemaakt met bosbessen jam.

Vergezeld van een pittige espresso was dit een waardige afsluiting van de avond. Twee uren waren voorbij gevlogen en ik heb het onwijs naar mijn zin gehad.

Winfried, Ties en Kevin:  onwijs bedankt voor een kijkje in jullie wereld.  Ik heb genoten van een gezellige avond!

Voor diegenen die de uitzending gemist hebben:  je kunt deze hier volledig terugluisteren op de website van Radio 6.

En gelukkig zijn er ook nog een paar minuten op beeld vastgelegd in dit korte filmpje:
http://www.radio6.nl/programma/360/winfrieds-woonkamer/uitzending/278131#videofragment-9431

 

Wie van jullie hebben gisteren live meegeluisterd? En wat vond je van de uitzending?

Groetjes,
Betty

 

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat onwijs leuk Betty! Misschien kun je bij de link even schrijven hoe laat je ongeveer te horen bent! :-)

    • Hi Hazel,

      Het was geen kort interview van een paar minuten, maar ik mocht gezellig de hele avond blijven hangen. Ik was de eerste twee uren van het programma te horen, tussen alle plaatjes door zeg maar.

      Groetjes!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago