Categories: Overige

Vers van de pers #3

Er zijn weer een aantal nieuwe producten op de markt. Maar omdat ik niet van al het nieuws een uitgebreide blogpost kan schrijven, heb ik hieronder even een lijstje gemaakt van producten die ‘ vers van de pers’ , en om van te smikkelen zijn.


Nieuwe granen van Artisan Grains

Granen en zaden zijn super hot! Producten als quinoa en bulgur zijn veelzijdig, maar ook nog eens voedzaam en lekker.  De verpakking alleen al werkt heel inspirerend, en is voorzien van recepttips!  Uniek in deze serie van Artisan Grains is het graan: Freekeh. Dit zijn jonge, groene tarwegranen met een uniek  hoge voedingswaarde, grove textuur en een smaakvolle nootachtige en rokerige smaak. Freekeh is momenteel een hit in de VS.

De Artisan Grains komen in de smaken: Quinoa & Bulgur, 4 Grain Couscous (o.a. met spelt), Freekeh, Bulgur en Tomato Quinoa & Bulgur. Te koop bij: Albert Heijn vanaf € 1.49  (pak van 200 gram). Voor meer informatie zie de website van Artisan Grains.

De zoete ontdekking van deze zomer: Sweet Eve

De Sweet Eve is een nieuwe aardbei van Nederlande bodem. Deze aarbei is echter zoeter, steviger en aromatischer dan de tot nu toe verkrijgbare aardbeien in de supermarkt. Daardoor heb je voor een zoete smaak geen suiker, slagroom of ijs meer nodig. Het zijn dus net snoepjes. 

De Sweet Eve aardbeien zijn momenteel te verkrijgen in de verschillende supermarkten.  De prijs is 2.49 euro voor 400 gram. 


Groentefriet

Dit willen we natuurlijk allemaal: Frietjes eten zonder schuldgevoel! Groentefriet is namelijk een gezonder alternatief voor aardappel friet. Deze frieten worden gemaakt van witte bonen, wortel en mais, maar de smaak doet niet ten onder voor de gebruikelijke patat. Het grootste verschil is dat de groentefriet minder calorieen en koolhydraten bevat als een regulier patatje. Groente friet is overigens het enige frietje dat het ‘ groene vinkje’  mag voeren

Groentefriet is te koop bij Albert Heijn XL en PLUS supermarkt  2.99 euro per zak (600 gram). Voor meer informatie zie: www.groentefriet.nl . 


Hebben jullie deze producten reeds gespot en geproefd? En wat vond je er  van?

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago