Dit is zeker een recept voor de categorie: Makkelijke maaltijd! Deze vegetarische linzensalade is heel eenvoudig te bereiden en ontzettend voedzaam.

Wist je dat linzen een prima alternatief zijn voor een stukje vlees?  Het zit namelijk boordenvol ijzer en vitamine B. Linzen zijn eiwitrijk en bevatten veel vezels. Met deze vegetarische linzensalade tijdens de lunch, heb je zo genoeg energie voor de rest van de dag!

Recept voor vegetarische linzensalade:

(Lunchgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten vegetarisch linzensalade:

  • klein blikje bruine linzen ( 160 gram),
  • 250 gram champignons,
  • 1 kleine prei,
  • 100 gram feta kaas,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 theelepels paprika poeder,
  • verse (platte) peterselie,
  • olijfolie,
  • peper & zout,
  • optioneel: 1 eetlepel Ajvar.

Extra:

  • klein kookpannetje,
  • grote koekenpan.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Bereidingswijze vegetarische linzensalade:

  1. Giet het blikje linzen in een pannetje en voeg nog een beetje extra water toe. Breng de linzen tegen de kook aan en draai daarna het vuur uit. Je hoeft ze namelijk niet langer door te verwarmen als nodig is.
  2. Boen ondertussen de champignons schoon en snijd in plakken. Snij het uiteinde van de prei en de rest in ringen. Spoel de prei uit in een vergiet onder de stromende kraan. Dit doe je om eventuele restjes zand uit te spoelen. Laat daarna uitlekken. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Verhit een scheutje olie met de knoflook in een koekenpan en pak hierin de champignons rondom aan. Voeg de gesneden prei toe en roerbak gedurende een paar minuten todat de prei begint te slinken. Breng op smaak met zout, peper, paprika poeder en optioneel een lepel Ajvar (voor de smaak).
  4. Giet vervolgens de linzen af en roer hier het champignons mengsel doorheen. Snijd de peterselie grof en roer deze door de linzen. Serveer de vegetarische linzensalade in een diep bord en verkruimel als laatste nog de feta er over heen.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Lotte,

      in het recept gebruik ik de geweekte linzen uit blik. Deze zijn al zo goed als klaar en dienen enkel alleen even opgewarmd te worden.

      Groetjes, betty

  • Lijkt me een heerlijke salade baal alleen dat ik geen champignons lust heb je daar misschien een vervanging voor Betty?

    Gr Mandy

    • Hi Mandy,

      je kunt natuurlijk ingrediënten toevoegen die jij lekker vind. Bijvoorbeeld stukjes avocado of (gegride) paprika reepjes.
      Wat ook heel lekker is zijn de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager.

      Groetjes, Betty

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago