Dit is zeker een recept voor de categorie: Makkelijke maaltijd! Deze vegetarische linzensalade is heel eenvoudig te bereiden en ontzettend voedzaam.

Wist je dat linzen een prima alternatief zijn voor een stukje vlees?  Het zit namelijk boordenvol ijzer en vitamine B. Linzen zijn eiwitrijk en bevatten veel vezels. Met deze vegetarische linzensalade tijdens de lunch, heb je zo genoeg energie voor de rest van de dag!

Recept voor vegetarische linzensalade:

(Lunchgerecht voor 2-3 personen)

Ingrediënten vegetarisch linzensalade:

  • klein blikje bruine linzen ( 160 gram),
  • 250 gram champignons,
  • 1 kleine prei,
  • 100 gram feta kaas,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 theelepels paprika poeder,
  • verse (platte) peterselie,
  • olijfolie,
  • peper & zout,
  • optioneel: 1 eetlepel Ajvar.

Extra:

  • klein kookpannetje,
  • grote koekenpan.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Bereidingswijze vegetarische linzensalade:

  1. Giet het blikje linzen in een pannetje en voeg nog een beetje extra water toe. Breng de linzen tegen de kook aan en draai daarna het vuur uit. Je hoeft ze namelijk niet langer door te verwarmen als nodig is.
  2. Boen ondertussen de champignons schoon en snijd in plakken. Snij het uiteinde van de prei en de rest in ringen. Spoel de prei uit in een vergiet onder de stromende kraan. Dit doe je om eventuele restjes zand uit te spoelen. Laat daarna uitlekken. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Verhit een scheutje olie met de knoflook in een koekenpan en pak hierin de champignons rondom aan. Voeg de gesneden prei toe en roerbak gedurende een paar minuten todat de prei begint te slinken. Breng op smaak met zout, peper, paprika poeder en optioneel een lepel Ajvar (voor de smaak).
  4. Giet vervolgens de linzen af en roer hier het champignons mengsel doorheen. Snijd de peterselie grof en roer deze door de linzen. Serveer de vegetarische linzensalade in een diep bord en verkruimel als laatste nog de feta er over heen.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Lotte,

      in het recept gebruik ik de geweekte linzen uit blik. Deze zijn al zo goed als klaar en dienen enkel alleen even opgewarmd te worden.

      Groetjes, betty

  • Lijkt me een heerlijke salade baal alleen dat ik geen champignons lust heb je daar misschien een vervanging voor Betty?

    Gr Mandy

    • Hi Mandy,

      je kunt natuurlijk ingrediënten toevoegen die jij lekker vind. Bijvoorbeeld stukjes avocado of (gegride) paprika reepjes.
      Wat ook heel lekker is zijn de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager.

      Groetjes, Betty

Recent Posts

Thaise Massaman Curry met aardappels en kip

Ben jij grote liefhebber van Thaise curry? Deze is echt een beetje anders dan 'normaal'…

14 uur ago

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

Kan je Thaise maaltijd wel wat extra groenten gebruiken? Maak dan eens deze Thaise Kool…

3 dagen ago

Tortellinisoep met tomaten

De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en…

4 dagen ago

Burgers met chili-uien jam

Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…

7 dagen ago

Pasta ‘Datterini’ met burrata

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…

1 week ago

Chinese rundvlees soep met noodles

Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon…

1 week ago