Deze Meatless Monday heb ik een heerlijke, romige lasagne met basilicum-courgettesaus op het menu staan. Deze vegetarische lasagne met courgette is een lekker alternatief op de traditionele Italiaanse lasagne met gehakt.
Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik dus nog niet eerder een recept had geplaatst op Betty’s Kitchen voor een vegetarische lasagne. Als grote liefhebber van de Italiaanse keuken maak ik regelmatig lasagne. Meestal ook vegetarisch, bijvoorbeeld met linzen, maar ik vond het nu tijd voor een alternatief. Dat werd dus deze variant met een romige basilicum-courgettesaus. En stiekem toch ook nog een kleine scheutje tomatensaus, dat hoort er toch wel bij:)
Ik zie de laatste tijd steeds vaker pasta gemaakt van linzen-, boekweit- en kikkererwtenmeel in de supermarkt liggen. Dit is glutenvrij, vezel- en eiwitrijk en daarmee een gezond alternatief voor ‘gewone’ lasagnebladen. In dit gerecht gebruikte ik groene linzen lasagnebladeren en dat was bijna niet te onderscheiden van traditionele bladeren. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze kikkererwtenpasta met paprika-courgette pesto, dat was ook een aanrader! Maar goed, met dit glutenvrije en groenterijke alternatief, is de toon wel gezet voor een vegetarische lasagne.
PrintBenodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: dit is een ideaal gerecht om goed afgedekt in de koelkast te bewaren en enkele dagen erna op te warmen. Ben je lekker snel klaar:)
Kan je Thaise maaltijd wel wat extra groenten gebruiken? Maak dan eens deze Thaise Kool…
De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en…
Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…
De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…
Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon…
We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…