Deze Meatless Monday heb ik een heerlijke, romige lasagne met basilicum-courgettesaus op het menu staan. Deze vegetarische lasagne met courgette is een lekker alternatief op de traditionele Italiaanse lasagne met gehakt.
Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik dus nog niet eerder een recept had geplaatst op Betty’s Kitchen voor een vegetarische lasagne. Als grote liefhebber van de Italiaanse keuken maak ik regelmatig lasagne. Meestal ook vegetarisch, bijvoorbeeld met linzen, maar ik vond het nu tijd voor een alternatief. Dat werd dus deze variant met een romige basilicum-courgettesaus. En stiekem toch ook nog een kleine scheutje tomatensaus, dat hoort er toch wel bij:)
Ik zie de laatste tijd steeds vaker pasta gemaakt van linzen-, boekweit- en kikkererwtenmeel in de supermarkt liggen. Dit is glutenvrij, vezel- en eiwitrijk en daarmee een gezond alternatief voor ‘gewone’ lasagnebladen. In dit gerecht gebruikte ik groene linzen lasagnebladeren en dat was bijna niet te onderscheiden van traditionele bladeren. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze kikkererwtenpasta met paprika-courgette pesto, dat was ook een aanrader! Maar goed, met dit glutenvrije en groenterijke alternatief, is de toon wel gezet voor een vegetarische lasagne.
PrintBenodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: dit is een ideaal gerecht om goed afgedekt in de koelkast te bewaren en enkele dagen erna op te warmen. Ben je lekker snel klaar:)
De zomer is de beste tijd van het jaar om volop te genieten van alle…
Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan…
Deze zomervakantie neem ik je mee naar de andere kant van de wereld! Deze week…
Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…
Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…