Schuif jij vanavond ook deze heerlijk geurende vegetarische enchiladas in de oven? Een vullende vegetarische maaltijd die je in gedachten even naar warme oorden brengt.
Laatst at ik in een Mexicaans restaurant en werd ik weer enorm geïnspireerd voor nieuwe recepten. De Mexicaanse keuken leent zich namelijk zo goed voor vegetarische gerechten, omdat de gerechten vaak bonen en kaas bevatten. Twee graag geziene vervangers of aanvullingen in vegetarische recepten. Ik dook daarna dan ook meteen de keuken in om onder andere deze vegetarische enchiladas te maken.
Taco’s, burrito’s, enchilada’s, fajita’s… dat is toch allemaal hetzelfde hoor ik je denken? Zeker niet! Al die gerechten hebben niet voor niets een eigen naam gekregen en dat heeft verschillende redenen. Bijvoorbeeld het deeg dat wordt gebruikt: een enchilada maak je bijvoorbeeld met maismeel en een burrito met bloem. Maar ook de vulling, bereidingswijze en zelfs ‘vouw-wijze’ kan per gerecht verschillen. Is dit namelijk dubbel geklapt, gevouwen of opgerold? En zo wordt een enchilada bijvoorbeeld opgerold, overgoten met pittige tomatensaus en verder in de oven bereid, terwijl je een burrito vult met ingrediënten rechtstreeks gebakken uit de pan en daarna oprolt.
Deze vegetarische enchilada’s benaderen zo goed mogelijk de originele Mexicaanse klassieker. Namelijk overgoten met pittige tomatensaus en geraspte kaas, bereid in de oven én met maistortilla’s. Wist je dat wij hier in Betty’s Kitchen allemaal grote fan zijn van de Mexicaanse keuken? Check hier dan ook nog meer Mexicaanse recepten.
PrintEet smakelijk!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Was erg lekker!
Goed om te horen, dank je wel!
Een paar jaar geleden ben ik begonnen met koken en kwam al snel in contact met Betty’s kitchen. Daar ik een onervaren kok ben doe ik alles eerst voorbereiden en lees ik letterlijk wat er gedaan moet worden. Over het algemeen gaat dat goed. Zo ook met het vegetarische enchalade recept. Alles klaar gezet, alles volgens de punten 1 t/m 6 opgevolgd. Wat blijkt nu houdt ik mais en bonen over????
Erg jammer dat de uitleg niet compleet is.
Goede middag Leo,
dank je wel voor je bericht, en inmiddels hebben we in het recept duidelijk aangegeven wanneer de mais toegevoegd dient te worden.
Excuses voor het ongemak, maar hoop dat je er desondanks toch lekker van genoten hebt.
Groetjes, Betina
Ik ben volgens het recept aan de slag gegaan. Aangezien ik weinig ervaring heb met koken met cayennepeper, heb ik volgens het recept 1 El. Cayennepeper toegevoegd... Stom stom stom...
Wellicht goed om de 1 El. Uit de beschrijving te halen? Dan maakt de volgende in eenzelfde situatie niet dezelfde fout.
Verder erg lekker 😋 (wat ik ervan proef)
Hi Claire,
sorry, maar in ons recept staat slechts 1,5 tl cayennepeper, dat staat gelijk aan een halve eetlepel.
Denk dat een dubbele hoeveelheid echt veel te heftig is, dus hou de volgende keer gewoon het recept aan of laat de cayennepeper simpelweg achterwege.
Eet smakelijk!
Sorry Betina, maar Claire heeft toch gelijk. In de ingrediëntenlijst staat weliswaar 1.5 theelepel, maar in de beschrijving wordt gesproken over 1 el en vervolgens 0.5 el van de kruiden..
Hi Debbie, ik begrijp wat je bedoeld, dus ik zal er even bij vermelden dat je de 3x 1.5 theelepels aan kruiden samen dient te mixen voor totaal 1.5 eetlepel kruidenmelange. Het recept is dan wat duidelijker.
Fantastisch!
Recept beviel erg goed. Aanrader. Daar ik van pittig houd zelf nog verse rode peper toegevoegd.
Heel erg leuk om te horen! Dank je wel Robert!