De afgelopen jaren werden we getuige van een wereldwijde Unicorn trend! De eenhoorns nemen zo langzamerhand de wereld over en toen waren daar spontaan ook de Unicorn Foods op instagram en Pinterest! Speciaal voor de eerste verjaardag van Laura, stond deze Unicorn taart met meringues op tafel!
“It’s so FLUFFY!” Deze uitspraak van Agnes uit Despicable Me zit al sinds 2010 in mijn kop! De eenhoorns kwam je daarna ineens overal tegen. En anno 2018 is de unicorn trend is nog steeds hot! Of het nu gaat om interieur, kleding, zwembanden, koffiemokken of zelfs gin, freakshakes, toffe donuts of gedecoreerde taarten: de positiviteit en kleurrijke feelgood vibe die de unicorn trend meedraagt is een feit. En wie zou er niet happy worden van die mooie bonte (pastel)kleuren en fluffy eenhoorns? Ik zit ook het liefst de hele dag zingend in een achtbaan, met een roze bril op en met mini regenboogjes als oorbellen (Thank you Katy Perry).
Ter ere van mijn dochters eerste verjaardag maakte ik daarom ook een soort-van Unicorn taart met meringues, gewoon omdat ik hem er zo vrolijk uit vind zien. Je vindt op het internet veel recepten voor Unicorn taarten en andere baksels. Dus je kun je echt uitleven op deze trend. Wat mij vooral opviel waren de sprankelende kleuren, dus die besloot ik ook terug te laten komen in mijn Unicorn Taart met biscuitbeslag. Ik maakte er mooie puntige meringue kisses bij, die mij doen denken aan een eenhoorn-hoorn en stof deze af met roze fruitpoeder! Want een unicorn taart kan niet zonder roze!
PrintIt’s SOOOOO FLUFFY ! Deze unicorn meringue taart maakte ik voor de 1ste verjaardag van mijn dochter. Biscuittaart, met botercreme, meringues en marshmallows.
Voor de meringues (afwegen!):
Voor de vulling:
Voor de bodems van biscuit beslag:
Ter decoratie:
Extra:
(* Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )
Belangrijk: Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze dus een half uur van tevoren uit de koelkast.
Sparkle all day!
Groetjes, Betty
** Indien je botercreme gaat schiften, kan het zijn dat je bloemmengsel niet genoeg afgekoeld was. Hier is een simpel trucje voor om te fixen: Zet je beslagkom op een pan met heet water en verwarm je zachtjes de botercreme al roerende. Zodra je een mooie crème textuur hebt, schep je de botercrème in de spuitzak en bewaar in de koelkast.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Gefeliciteerd met je dochter!
Dank je wel Marielle!