Lunch recepten

Toast met pindakaas en banaan-spread

Hoe je van een normale boterham met pindakaas een feestje kunt maken? Zo dus! Hierbij een heerlijk en supermakkelijk lunchrecept voor Toast met pindakaas en banaan-spread. Lekker voedzaam en gezond ook door de pinda’s, zuivel, kokos en banaan erin.

Toevallig was Betty bij mij thuis toen ik dit had gemaakt en het bleek een succesnummer. Ze wist meteen waar ze haar man Dylan mee zou gaan verrassen, dus ik ben benieuwd wat hij ervan vindt! Met de onderstaande ingrediënten heb je meer dan genoeg banaan-spread en voor meer als 2 boterhammen. Dan kun je er lekker nog een paar dagen langer van snoepen. Ondanks dat de spread na een dag wat verkleurd is door de banaan, kun je hem prima nog een paar dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Voeg eventueel een klein kneepje citroen toe om de verkleuring tegen te gaan.

Je kunt dit lunchgerecht ook makkelijk meenemen naar je werk of ter plaatse klaarmaken. Je doet je collega’s hier vast ook een groot plezier mee! En als je geen broodrooster hebt op kantoor, dan maak je hem toch gewoon met ongetoast brood? Weet je wat ook lekker (vegan) broodbeleg voor op je brood is? Deze 5x notenpasta of zelfs homemade Nutella zijn een echte aanrader! Meer inspiratie nodig voor lekker lunchgerechten met brood? Maak ook eens deze lekkere Sandwich met avocado en zalm, Italiaanse Meat-Lovers sandwich of ga voor een super deluxe Club sandwich met Kip! Enjoy!


Print

Recept: Toast met pindakaas en banaan-spread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Internationale keuken

Ingredients

  • 2 boterhammen (ik gebruikte biologische zuurdesem)
  • 100 gram zuivelspread
  • 1 banaan
  • 2 el. geraspte kokos
  • 2 el. pindakaas
  • Een snuf zout
  • Evt. een handje ongeroosterde en ongezouten pinda’s en cashewnoten voor de garnering.

Instructions

  1. Toast het brood in een broodrooster of in de oven.
  2. Rooster de pinda’s en cashewnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.
  3. Prak de banaan en meng deze in een kom samen met de geraspte kokos, zuivelspread en een snuf zout.
  4. Zodra het brood getoast is, laat je het even afkoelen. Lauwwarm is het brood hier het lekkerst, dan loopt de spread niet uit maar wordt de pindakaas wel lekker zacht.
  5. Besmeer de boterhammen vervolgens met de pindakaas en daaroverheen de kokos-bananenspread.
  6. Serveer de toast met pindakaas en banaan-spread met de geroosterde pinda’s en cashewnoten eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk! Jij ook, Dylan:)

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

12 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago