Lunch recepten

Toast met pindakaas en banaan-spread

Hoe je van een normale boterham met pindakaas een feestje kunt maken? Zo dus! Hierbij een heerlijk en supermakkelijk lunchrecept voor Toast met pindakaas en banaan-spread. Lekker voedzaam en gezond ook door de pinda’s, zuivel, kokos en banaan erin.

Toevallig was Betty bij mij thuis toen ik dit had gemaakt en het bleek een succesnummer. Ze wist meteen waar ze haar man Dylan mee zou gaan verrassen, dus ik ben benieuwd wat hij ervan vindt! Met de onderstaande ingrediënten heb je meer dan genoeg banaan-spread en voor meer als 2 boterhammen. Dan kun je er lekker nog een paar dagen langer van snoepen. Ondanks dat de spread na een dag wat verkleurd is door de banaan, kun je hem prima nog een paar dagen goed afgedekt bewaren in de koelkast. Voeg eventueel een klein kneepje citroen toe om de verkleuring tegen te gaan.

Je kunt dit lunchgerecht ook makkelijk meenemen naar je werk of ter plaatse klaarmaken. Je doet je collega’s hier vast ook een groot plezier mee! En als je geen broodrooster hebt op kantoor, dan maak je hem toch gewoon met ongetoast brood? Weet je wat ook lekker (vegan) broodbeleg voor op je brood is? Deze 5x notenpasta of zelfs homemade Nutella zijn een echte aanrader! Meer inspiratie nodig voor lekker lunchgerechten met brood? Maak ook eens deze lekkere Sandwich met avocado en zalm, Italiaanse Meat-Lovers sandwich of ga voor een super deluxe Club sandwich met Kip! Enjoy!


Print

Recept: Toast met pindakaas en banaan-spread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Internationale keuken

Ingredients

  • 2 boterhammen (ik gebruikte biologische zuurdesem)
  • 100 gram zuivelspread
  • 1 banaan
  • 2 el. geraspte kokos
  • 2 el. pindakaas
  • Een snuf zout
  • Evt. een handje ongeroosterde en ongezouten pinda’s en cashewnoten voor de garnering.

Instructions

  1. Toast het brood in een broodrooster of in de oven.
  2. Rooster de pinda’s en cashewnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.
  3. Prak de banaan en meng deze in een kom samen met de geraspte kokos, zuivelspread en een snuf zout.
  4. Zodra het brood getoast is, laat je het even afkoelen. Lauwwarm is het brood hier het lekkerst, dan loopt de spread niet uit maar wordt de pindakaas wel lekker zacht.
  5. Besmeer de boterhammen vervolgens met de pindakaas en daaroverheen de kokos-bananenspread.
  6. Serveer de toast met pindakaas en banaan-spread met de geroosterde pinda’s en cashewnoten eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk! Jij ook, Dylan:)

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

16 uur ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago