******** Dit restaurant is helaas gesloten **********

Wij hebben weer een fijn adresje voor (barbecue) vlees gevonden! The Roast Room in Amsterdam stond al te boek als een van de beste vlees restaurants.

Maar je kunt tegenwoordig ook terecht bij hun huisslager, voor heerlijke stukje vlees voor thuis. Vers van het (hak)mes en gerijpt in eigen slagerij. Dus de volgende keer dat je in de buurt van de RAI bent, ga je natuurlijk even langs.

Eten bij The Roast Room

In 2016 is the Roast Room uitgeroepen tot beste vlees restaurant van Amsterdam. Je kunt hier namelijk genieten van heerlijke burgers en prachtige stukken vlees, maar ook vleeswaren en worsten. Zowel beneden in de brasserie stijl The Roast Bar en aan het grote terras. met de Big Green Egg barbecues. Maar ook boven (1ste verdieping), waar lekker vlees eten behoort tot een fine dining concept in de Rotisserie.

Maar tegenwoordig kun je dus, als consument, ook terecht bij de inpandige slagerij van The Roast Room. En bestel je hier heerlijk vlees voor thuis, zoals rib eye, entrecote en côte de boeuf, maar ook burgers, ribs en slowcook vlees.

“De slagerij is een verlengstuk van de keuken, waarmee ik het ambacht wil laten zien. We willen het hele dier verwaarden.” (chef en eigenaar Michiel Deenik)

The Roast Room Slagerij / The Butcher

Pim Dijkstra is ‘The Butcher‘ van The Roast Room in Amsterdam. En behalve dat hij heel veel weet over vlees, kan hij je ook perfect informeren over de bereiding ervan. Barbecue en grill liefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen aan bijvoorbeeld een flinke T-bone steak, voor thuis op de grill. Of bestel Wagyu burgers,  bavette (tip: in Oosterse marinade!) of een compleet ‘Pulled Pork’ pakket Daarnaast kun je hier ook complete barbecue spiesjes pakketten voor thuis krijgen.

Bij zowel de restaurants van The Roast Room als de slagerij wordt fantastisch vlees verkocht. In onze ogen heeft goed vlees eigenlijk maar weinig opsmuk nodig. En dit passen wij bij onze barbecue’s maar al te graag toe. Je zult bij ons thuis dan ook geen dikmakende sauzen op tafel aantreffen. Maar wel een perfect stuk gegrild vlees. Met enkel een snufje peper & zout. En dan spreekt het vlees van The Roast Room slagerij boekdelen 🙂

Groetjes, Betty & Dylan


The Roast Room
Restaurant & Slagerij
Europaplein 2
Valschermkade 16A
1078 GZ, Amsterdam
The Netherlands
https://theroastroom.nl

 


Voor deze review waren wij uitgenodigd door The Roast Room Slagerij, maar deze post bevat 100% onze eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

3 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

5 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

6 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago