Travel

Leonardo Hotel Amsterdam + Rooftop bar Floor 17 (WINACTIE)

WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN – Heb jij al plannen voor een herfstvakantie? Wij gingen geheel coronaproof een weekendje naar Amsterdam en bleven slapen in het Leonardo Hotel Rembrandtpark. Het torenhoge hotel met rooftop bar voor de insiders die er van af weten! En wij mogen zelfs dit najaar een overnachting verloten aan een van jullie!

Staycation in Leonardo Hotel Rembrandtpark

In deze tijden van corona zijn er misschien een hoop mensen die grote steden zoals Amsterdam willen mijden. Maar met een beetje goed plannen en gezond verstand is een staycation in de hoofdstad echt wel mogelijk hoor. Onlangs werden manlief en ik namelijk uitgenodigd door het Leonardo Hotel Rembrandtpark (voorheen Ramada Hotel) en maakte een weekend trip naar Amsterdam. Het torenhoge hotel ligt aan het Rembrandtpark en dat is een stukje weg uit de drukte van de Amsterdamse binnenstad. Maar de groene omgeving en de fietsen die je bij het hotel kunt reserveren zorgen er wel voor dat je makkelijk er op uit trekt. Met name die fietsen vond ik heel prettig want zo hoefden wij geen gebruik te maken van het OV. Dus mondkapjes in de aanslag, een flesje alcohol op zak en gewoonweg voor al je bezienswaardigheden reserveren. Of je nu gaat lunchen in de Reguliersdwarsstraat, shoppen op de Kalverstraat of een bezoekje Rijksmuseum boekt: met gepaste afstand kun je nog steeds heerlijk genieten van een weekendje Amsterdam!

Restaurant en Rooftop Bar FLOOR17

Zelfs voor eten hoef je eigenlijk niet eens het hotel uit, want op de 17e verdieping van het Leonardo Hotel Rembrandtpark vind je restaurant en rooftop bar Floor17. (Lees hier mijn eerdere review over dit restaurant.) Een deel hiervan fungeert s’ ochtends als de ontbijtzaal van het hotel. Maar je kunt hier – ook als niet hotelgast – zowel voor lunch en diner reserveren voor een meergangen chefs menu of a la carte gerechten. Liever alleen een drankje doen? Je kunt uiteraard ook een plekje aan de bar reserveren en genieten van het uitzicht over Amsterdam. Maar wat Floor17 helemaal bijzonder maakt is de openlucht Skybar op het dak! Plof neer op een van de lounge banken en geniet hier nog meer van het uitzicht met hapjes en drankjes. In de zomer kom ik hier gerust een middagje uitwaaien als ik toch in Amsterdam ben voor afspraken. Dit is een van mijn favorieten adressen weg van de drukte. En als restaurant gast kun je tot 3 uur gratis parkeren in de parkeergarage van het hotel en dat is in Amsterdam ook wel vrij uniek!

Een hotel bezoeken in tijden van corona

‘Maar Betty je doet alsof er niets veranderd is in deze tijden?” . Oh maar niets is minder waar hoor. Ik mag hopen dat je inmiddels al gewend bent aan het dragen van een mondkapje buiten de deur en ook in het hotel doe je niet anders. Zeker als je gebruik maakt van de openbare ruimtes zoals de gangen, lobby, liften etc. Bij ingang van het restaurant je handen even netjes desinfecteren, ook al kom je net van je kamer af.. En zelfs in de ontbijtzaal draag je je mondkapje tijdens het opscheppen van je ontbijtbuffet. Eenmaal aan tafel mag het mondkapje af. Wij waren al vrij snel gewend in ieder geval.

Dineren bij Restaurant Floor17 Amsterdam
Zonsondergang vanuit Floor17
Ravioli met artisjok en truffel
Eendenborst salade met kastanjes
Rustiek Brood

Wij gingen voor een 4 gangen Chef’s Choice menu (€ 44,- p.p.) Onze tafelheer maakte een goede pairing met wijn erbij en met volle buikjes rol je even later de lift uit naar de kamer. Maar even het dakterras op voor een afsluitend drankje of gewoon even genieten van het uitzicht kan natuurlijk ook!


Leonardo Hotel Rembrandt Park & FLOOR17
Staalmeesterslaan 410 
1057 PH Amsterdam
The Netherlands
https://www.leonardo-hotels.nl
https://Floor17.nl

WIN: een STAYCATION in AMSTERDAM voor 2!

Krijg jij nu al zin in een korte stedentrip naar Amsterdam dit najaar? Je maakt deze hele week kans op een overnachting voor 2 personen in het Leonardo Hotel Rembrandtpark. Dat is inclusief een ontbijt voor 2 en een potje curling/sjoelen op het winterdakterras van Floor17 (let op! enkel te boeken vanaf November 2020).

Hoe doe je mee?

  1. Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel ons waarom jij deze staycation zou moeten winnen!
  2. Meld je tevens aan voor onze (twee)wekelijkse nieuwsbrief. (Let op! gebruik het emailadres dat je ook hieronder in de comments gebruikt , anders kunnen wij dit niet checken.)
  3. Meedoen kan tot en met Maandag 12 oktober 2020 en de winnaar ontvangt persoonlijk bericht.

p.s. Liken en delen van het bericht via Facebook, Twitter en\of Instagram is natuurlijk altijd lief!

*******************************deze winactie is reeds gesloten – de overnachting is gewonnen door: Suzanne*******************************

Groetjes, Betty & Dylan

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Leonardo Hotel en restaurant Floor17, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik gun deze luxe de moeder van mijn schoondochter en haar partner. Nadat twee maanden geleden hun zoon van balkon is gevallen, 27 jaar, en 5 weken in coma heeft gelegen, gloort er weer een beetje hoop aan de horizon. We hebben spannende weken achter de rug en vooral voor deze twee mensen zou dit een mooi cadeau zijn.

  • Wat een leuke actie Betina!! Iedereen heeft natuurlijk een goede reden om mee te doen. Want iedereen wil graag zo'n geweldige korte stedentrip arrangement, van het Leonardo Hotel Rembrandtpark winnen. Ik wel natuurlijk en daarom doe ik graag mee!

    • Klinkt fantastisch!!
      Mijn dochter van 15 jaar is geslaagd deze zomer na een paar moeilijk jaren op school en dit verdiend ze.
      Ook superleuk om er eens alleen met haar op uit te gaan naar onze hoofdstad, vind ze vast niet erg haha
      Ik zal vast een shoptegoed reserveren en dan ga ik nu duimen tot maandag🤞

  • Het lijkt mij heerlijk om samen met mijn vent op pad te gaan naar Amsterdam! Even genieten van een nachtje weg in het najaar. Gewoon omdat het kan en ter compensatie van onze zomsrvakantie naar het buitenland die niet door kon gaan. Dus ja, ik zou deze verrassing vooe hem heel graag winnen 💕

  • Na een jaartje hard werken in mijn nieuwe baan zonder vakantie ben ik helemaal toe aan een staycation. Het lijkt mij heerlijk om een familielid mee te nemen om samen in een andere stad te genieten. Bedankt voor de leuke actie!

  • Leuk uitje hebben jullie gehad! Wat een toffe rooftop.
    Ik ben eigenlijk nog nooit in een hotel in Amsterdam geweest. Gezien ik uit Zeeland komt en de afstand best even rijden is, is het juist wel heel handig en leuk! Ik zou het heel tof vinden om met mijn zusje te gaan. Zij heeft net een kleintje van 2 maanden en het is ook wel weer tijd voor wat zussen tijd 😄

  • Wat lijkt het me heerlijk daar! Ik zou deze overnachting mijn ouders gunnen. Tijdens corona is mijn moeder haar baan kwijtgeraakt, liep de verbouwing gigantisch uit en overleed ook nog eens onze hond Djessie. En mijn vader is ook nog eens jarig in oktober, dus wat een verrassing zou dit nachtje weg zijn! Ze zouden het fantastisch vinden.

  • Dit zou ik heeeel graag willen winnen met mijn lieve vriend Jeroen! We hebben afgelopen jaar een gek jaar gehad met de ziekte (leukemie) van m’n moeder.. zouden er graag even op uit willen! Amsterdam is zoo leuk, dus kom maar door 😃

  • Wat een superleuke actie! Ik zou dit graag winnen om samen met mijn man lekker een weekendje weg te gaan. Dit is sinds de geboorte van de tweeling (2 jaar geleden) niet meer voorgekomen. Weekendje Amsterdam: heerlijk!!

  • Wat een prachtplek! Ik zou graag samen met mijn moeder dit tripje maken, omdat zij momenteel ontzettend drukke dagen heeft in de zorg. Hoe heerlijk als ze even kan ontspannen op zo'n toplocatie! Ik wil graag voor haar deelnemen aan deze toffe actie. Liefs!

  • Wat een prachtplek! Ik zou hier heel graag met mijn moeder heen gaan, omdat zij momenteel ontzettend drukke werkdagen heeft in de zorg. Hoe heerlijk zou het voor haar zijn op te ontspannen op zo'n toplocatie! Ik doe graag voor haar mee aan deze leuke actie. Liefs!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago