Categories: Overige

Lancering Duvel Mini flesje 18cl

Afgelopen vrijdag is mijn weekend heel goed begonnen:  Ik mocht namelijk een biertje gaan drinken met de mensen van Duvel en zo de lancering van een nieuw product bijwonen. Nu is dat voor mij een hele happening, omdat ik pas een jaar geleden mijn ‘bierontgroening’ heb gehad tijdens het Meibock Festival in Amsterdam. Dus de wondere wereld van bieren zijn voor mij nog een grote ontdekkingsreis. Maar wat heb ik genoten zeg! Lees hier meer:

NHOW hotel in Rotterdam

Het event werd gehouden in het gloednieuwe en prachtige NHOW hotel in Rotterdam. In de bar op de 7e verdieping heb je fantastische zicht op de Maas en de Erasmus brug, en dat gaf het feestje toch wel een spectaculair uitzicht tijdens zonsondergang. Sávonds is deze bar ook geopend voor het gewone publiek en komt men hier voor een verfrissend drankje of dansje wagen op de dansvloer. Een gezellige locatie dus.

Speciaalbieren sinds 1871

Duvel Moortgat is een familiale bierbrouwerij sinds 1871. Zij staan bekend om hun speciaalbieren en premium merken zoals:  Duvel, maar ook La Chouffe, Liefmans (mijn favoriet van afgelopen zomer!), Vedett, Bel Pils, De Koninck, Maredsous en Bernard. .. Met veel passie en een uniek brouwproces van 90 (!) dagen maken zij kwaliteitsbieren die wereldwijd bekend zijn. Duvel Moortgat heeft zeven brouwerijen, met meer dan duizend man personeel en vijf verkoopkantoren buiten België; in de Verenigde Staten, Nederland, Frankrijk, China en het Verenigd Koninkrijk.  En nu komen zij met de primeur: de Lancering van de Duvel Mini, hun ‘blonde’ speciaalbier in een flesje van 18cl in plaats van de reguliere 33cl fles.

Lancering Duvel Mini flesje 18cl

Michel Moortgat, CEO Duvel Moortgat, over de lancering van Duvel Mini: “Met Duvel Mini wordt Duvel voor veel meer consumenten bereikbaar; door de kleinere hoeveelheid kunnen de liefhebbers van speciaalbieren en vooral die van Duvel ook op de kleine momenten genieten. Hiermee reageren wij op de vraag naar Duvel voor de kleine momenten die er toe doen, waarbij het gaat om genieten van goed speciaalbier. We willen met Duvel Mini vooral nieuwe consumenten aantrekken, waarbij het kleinere volume de drempel verlaagt. Met dezelfde kwaliteit, hetzelfde herkenbare flesdesign en de bekende karakteristieke smaak is Duvel Mini een verrijking van ons assortiment en de oplossing voor kleinere geniet momenten.”

Vrouwenbiertje

Duvel Mini is niet alleen een kleiner formaat fles, maar er komt ook een bijbehorend kleiner glas bij. Dit is ideaal voor mijn kleine handjes, en ik drink natuurlijk niet zo snel (en véúl) als de heren om mij heen. Ik zeg ‘véúl’ omdat ik o.a. Roel van de mannenblog Manify.nl heb ontmoet, en die komt uit Den Bosch. De heren zouden mij wel even laten zien wat het ‘Laaien’ van bier inhield. Had ik even geluk dat het bier deze avond in mini flesjes kwam..  Maar goed, de Duvel Mini is dus vanaf heden verkrijgbaar bij: de supermarkt en in de betere horecagelegenheden.

Foodpairing met bier

Zelf was ik altijd een grote liefhebber van een goed glas wijn uit zoeken bij het eten. Maar als er één ding is dat ik vanavond heb geleerd, dan is het dat bier ook goed af te stemmen is op het eten. Of juist het eten op het bier. Met name gerechten met een volle en vettige smaak, combineren uitstekend met de zuren, zoetjes en bittertjes in bier. En om dat te ervaren kregen wij een 6 gangen diner geserveerd, met bij elke gang een bijpassend biertje:

 Zalm tartaartje met avocado mousse – uiteraard geserveerd met de blondbier: Duvel Mini.

Witte aspergesoep met een krokantje van gedroogde parmaham – wederom geserveerd met een Duvel Mini.

Op de huid gebakken zeebaars, op een bedje van citroenrisotto, zeekraal en Hollandaise saus – en deze werd ook geserveerd met de Duvel Mini.

Varkensvlees met pastinaak-aardappel puree, courgette, en gestoofde paprika – Hier werd een aromatische La Chouffe bij geschonken.

Het eerste toetje is een kaasplankje met 3 Hollandsche Kazen – geserveerd met de volle Duvel Tripel Hop 2014.

En tot slot een witte chocolade mousse met rabarber compote – en hier werd uiteraard een zoete Liefmans ‘on the Rocks’ (nog steeds mijn favoriet) bij geserveerd.

Tot zo ver de lancering van het Duvel Mini flesje 18 cl. Aansluitend bleven wij ook nog een nachtje slapen in het NHOW hotel. En hieronder volgt nog even een blik uit het raam van de bar na zonsondergang:  Prachtig he?

En een vraag voor de bierliefhebbers onder jullie? Welke bier is jouw favoriet, en wat eet jij hier het liefst bij?

Groetjes,
Betty

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat jammer dat ik je daar niet gezien heb! Ik was er ook, maar aan jouw foto's te zien stond ik net aan de andere kant ;) Leuk is ie he, de mini :)

    • Hi Reny,
      dat is inderdaad jammer dat ik jou niet heb gezien/ontmoet.
      Misschien bij een volgend event?

      En ja ik vind die mini wel leuk hoor!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago